Innehåll »
 

Nyheter

25.01.2023

Keuke deltar flitigt i ändringar i företagsklimat - Missionen är att göra företag starkare och smidigare

År 2022 hjälpte Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab Keuke sammanlagt nästan 2100 kunder. Keukes kundantal har under de senaste fem åren stabiliserats till ca 2000. Ett undantag var 2020 då coronakrisen orsakade en kundrusning och det totala kundantalet steg till nästan 3000. 

– Fjolåret blev inte heller utan kriser, men kriget i Ukraina och de ändringar i företagsklimat som den medför har inte orsakat lika stort hjälpbehov hos företag, konstaterar Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen. 

Krisåren har ändå utmanat några företag ganska hårt. Många företag har blivit tvungna att förnya sig och hitta nya sätt att tillverka produkter och leverera tjänster. 

– Näthandlarklubben som i fjol lanserades av Keuke och har blivit väldigt populär är ett bra tecken på hur företag och deras tjänster har etablerat sig på nätet. Pandemin fick kunder att ändra köpbeteende och gå över till digitala tjänster, fortsätter Pekkarinen. 

– De utmaningar som företagare och företag har just nu gäller produktivitet och effektivitet samt att hitta kompetenta personer. Det är två mycket olika problem som måste lösas – å ena sidan skenande kostnader och å andra sidan brist på arbetskraft.

Rådgivning om ekonomi och finansiering spelar en allt större roll 

Ändringar i företagsklimat, till exempel prisstegring, inflation, kriget i Ukraina och ändringar i konsumenters köpbeteende syns i statistiken över Keukes 2022 års verksamhet som högre siffror gällande rådgivning om ekonomi och finansiering. Dessa två typer av rådgivning var båda bland Keukes mest använda tjänster. Av enskilda tjänster var det endast rådgivning om företagsstart som hade använts mer än de två, men så brukar det vara varje år.

– Dessa siffror ser jag endast som positiva. Företagares förståelse för ledning av ekonomi med siffror ökar, och man vill reagera snabbt på oroväckande signaler. Rådgivning om finansiering å sin sida signalerar om utvecklingsplaner och villighet att investera. Förra året gjorde vi faktiskt över 200 finansieringsansökningar åt våra kunder och vi planerade investeringar för nästan åtta miljoner euro, berättar Elina Pekkarinen.

En positiv överraskning i statistiken över 2022 års verksamhet är rådgivning om ägarbyte. 

– Ägarbyten blir år för år ett mer och mer aktuellt ämne, när så många företagare går i pension. Vi har med vår egen information velat föra fram både betydelsen av kontinuiteten i flexibla ägarbyten och fungerande företag, men också våra opartiska och avgiftsfria rådgivningstjänster.

Utvecklingstjänster i mellersta Nyland i 25 år

I år fyller utvecklingsföretaget Keuke 25 år. Keuke, som ägs av sju kommuner, får utmärkt respons på sin sakkunskap och tjänstvillighet. Enligt en kundnöjdhetsundersökning från slutet av 2022 går det snabbare för företag att genomföra sina projekt när de får hjälp av Keuke. Rekommendationsprocenten är helt uppe på 98.  

– På 25 år har vi uppnått en framträdande ställning som främjare av livskraft i vår bransch. Jag är glad att Keuke och dess tjänster är så kända bland företagare.

I fjol fick Keuke kvalitetscertifikatet ISO9001 för sina tjänster, dvs. tjänster av jämn kvalitet för branschens företagare. Kvalitetsledningssystemet tillämpas på ledarskap, beslutsfattande, kundarbete och kundprocesser samt verksamhetsutveckling.

Keukes år 2022 i ett nötskal

  • 2082 kunder
  • 1766 bedömningar av affärsverksamheten
  • 2256 utredningar och informationer till kunder
  • 46 ägarbytesplaner
  • Investeringsplanernas värde totalt 7,8 M€

Keukes 2022 års statistik över företagsutveckling har publicerats. Den finns här.

Keuke är ett lokalt utvecklingsföretag som hjälper företag att utvecklas och växa i Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby. Vi hjälper yrkeskunnigt med allt som har att göra med företagsverksamhet, till exempel aktivering av försäljning och marknadsföring, genomgång av frågor gällande ekonomi och finansiering, planering av investeringar, sökande efter samarbetspartners, internationalisering och ägarbyten. Keuke ägs av regionens kommuner och städer.

Information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Vi finns också på Facebook, Instagram, YouTube och LinkedIn.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen