Innehåll »
 

Högfors

Högfors är känt för ett mångsidigt företagande, metallindustrin och en stark industriell historia. Högfors bruk grundades vid forsen i nuvarande Högfors centrum år 1820. Här började industrialiseringens tidevarv i Högfors. Än i dag erbjuder staden otaliga möjligheter för yrkesfolk och experter inom olika branscher. I Högfors finns drygt 600 företag, och det finns utrymme för nya. Ofta kommer mindre företag igång i de större företagens kölvatten, till exempel i underleverantörsindustrin.

Högfors erbjuder ett brett utbud av tomter och lokaler som passar för olika företagsverksamheter. Företagstomterna är förmånliga och har goda trafikförbindelser nära riksväg 2 (Björneborg–Helsingfors). Inom en 50 km radie når du huvudstadsregionen, Forssa, Riihimäki, Hyvinge, Vichtis och Lojo. Helsingfors centrum, hamnar och flygplats ligger ungefär en timmes bilresa bort.

Via Högfors stads näringstjänster får du detaljerad information om utbudet på tomter och lokaler snabbt och konfidentiellt. Storleken på företagstomten anpassas efter företagets behov på stadens mätnings- och fastighetsverk. Om det inte finns något som passar bland stadens fastigheter, söker vi en fastighet åt kunden på privatmarknaden.

Färdiga lokaler för produktion, serviceverksamhet och handel finns både invid riksväg 2 på Högfors företagsområde och i närheten av Högfors stadskärna. I stadskärnan har under årtiondenas lopp uppstått ett tätt nätverk av handels- och affärsfastigheter. Invid Svartåns forsar i Högfors centrum på det traditionella Högfors bruksområde finns det färdiga produktions-, kontors-, restaurang- och inkvarteringsutrymmen samt tjänster i anknytning till dessa branscher.

Högfors industriområde består av Pitkälä (stadsdel 9) och Keskinummi (stadsdel 12) företagsområden. Områdena ligger på båda sidorna av riksväg 2, 1,5 km före avfarten till Högfors centrum från Helsingforshållet. På området finns ca 50 företag som sysselsätter över 1 000 personer. Till de starkaste sektorerna hör metall, elektronik och bioteknik. Företagarna i industribyn bildar ett unikt nätverk av underleverantörer och fabriksserviceföretag. Området har nästan alla tjänster som en företagare behöver.

De viktigaste arbetsgivarna i Högfors är Componenta Castings Oy Högfors, grundtrygghetssamkommunen Karviainen, SEW Industrial Gears Oy, Mansner Oy Hienomekaniikka, Helvar Oy, Hankintatukku Oy, MeriMet Oy och Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy.

Via Högfors stads näringslivsservice får du snabbt och pålitligt detaljerade uppgifter om utbudet på tomter och lokaler. Storleken på företagstomter anpassas enligt företagets behov. Om staden inte har någon lämplig fastighet söker vi en sådan åt kunden på den privata marknaden. Via oss får man också mer information om utvecklings- och investeringsstöd i vårt område samt om rekrytering och skaffande av kunnig arbetskraft.

Mera information:

Ta kontakt:

tontit(at)karkkila.fi

Affärs- och affärstjänster

Näringschef
Satu Nikkilä
t. 044 042 1009
satu.nikkila(at)karkkila.fi

Näringslivssekreterare
Birgitta Holttinen
t. 044 553 3429
birgitta.holttinen(at)karkkila.fi

Stadsutvecklingen

Byggnadstillsynen
Ansvariga byggnadsinspektören
Petri Iivari
t. 050 4052 816
petri.iivari(at)karkkila.fi

Tomtförsäljning
Mätnings- och fastighetschef
Jani Hallenberg
t. 044 767 4897
jani.hallenberg(at)karkkila.fi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen