Innehåll »
 

Träskända

Business Träskända – välkommen till tillväxtzonen. Träskända är en tillväxtstad med många starka sidor.

Träskända är ett betydande kommersiellt och administrativt tillväxtcentrum med 44 000 invånare i mellersta Nyland, vid det vackra Tusby träsk. Träskända är en del av Helsingforsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Stadens attraktioner är en aktiv befolkning, kompetent arbetskraft, livlig affärsverksamhet, utmärkta transportförbindelser i alla riktningar, bra kollektivtrafik, ett brett skolnätverk, mångsidigt och säkert boende, mångsidiga hobby- och fritidsmöjligheter, ett unikt kulturarv och en allt mer internationell atmosfär.

Träskända är känt både nationellt och internationellt, särskilt som kompositören Jean Sibelius hemstad och som Puistoblues-festivalstaden. I Träskända finns världens bästa livsmedelsbutik, K-citymarket från år 2019.

Ett utmärkt läge, fantastiska förbindelser och en unik energi, som media döpt till Träskändafenomenet, lockar företag att etablera sin verksamhet i området. Ombyggnadsprojekten i Träskända centrum kommer att medföra en kraftig ökning av antalet lokaler i centrumområdet och att svara på allt smidigare lokalbehov och tjänstelösningar.

Träskända är en optimal plats för företag. Stadens priser på företagstomter och lokalhyror är konkurrenskraftiga. Träskända ligger vid huvudbanan, Lahtis direktbana och Lahtis motorväg, precis vid Tusbyleden, bara 38 km från Helsingfors centrum. Helsingfors-Vanda flygplats och Nordsjö hamn kan nås på cirka en halvtimme med bil. Det finns hela fyra järnvägsstationer i den kompakta staden. Goda trafikförbindelser till huvudstadsregionen och övriga Finland garanterar enkel logistik och rörlighet för varor, tjänster och människor. Tomterna i Svengis företagsområde i omedelbar närhet till Lahtis motorväg är nu till salu.

I Träskända verkar cirka 3 000 företag, av vilka de mest betydande är bland annat Valmet, Rocla, Lidls centrallager, K-citymarket, Prisma, Wursti, Helsingin Mylly, Auramo, Mestaritoiminta, Rautanainen (K-Rauta), Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen, Kavika, Aerial, Elopak, Tietosähkö och Pentisol. Lidls centrallager har skapat nästan 400 nya arbetstillfällen i Träskända. Träskända har en mångsidig näringsstruktur. Servicesektorn är en alltjämt växande näringsgren.

Mer information:

Ta kontakt:

Business Service Manager
Susanna Aramo
Näringsliv och entreprenörskap, företagssamarbete samt marknadsföring och försäljning av företagstomter
t. 040 315 3130
susanna.aramo(at)jarvenpaa.fi

Tomtchef
Tarja Kariniemi
Markanvändnings- och karttjänster, tomtförsäljning
t. 040 315 2445
tarja.kariniemi(at)jarvenpaa.fi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen