Innehåll »
 

Finansiering

För att växa behöver man pengar – också tid är pengar. Företagets finansiering bör planeras så att företagets tillväxt och utveckling hålls under kontroll. En god planering är också här halva jobbet.

Vi hjälper dig att identifiera företagets hela finansiella behov och att reda ut olika finansieringsalternativ och -lösningar. Vi kan bedöma den ekonomiska lönsamheten genom att göra de finansierings- och lönsamhetskalkyler som behövs. Endast genom noggrann planering kan du vara säker på att ditt företag fungerar på en lönsam basis.

Vi hjälper också till med att göra ansökningar om finansiering och att skaffa alla nödvändiga bilagor, till exempel till banken eller Finnvera. Hit hör till exempel finansierings- och resultatprognoskalkyler samt specificeringar till affärsplanen. Kalkylerna och affärsplanen är ofta också en förutsättning innan du kan ansöka om finansiering eller stöd för att starta ett företag.

Genom landsbygdsprogrammet är det möjligt att ansöka till exempel om investeringsstöd för utvidgning och utveckling av verksamheten samt bidrag för olika experiment och etableringen av ett företag. Vi hjälper dig att göra ansökningarna och information om landsbygdsprogrammet hittar du på hemsidan Vår Nylandsbygd samt på de lokala Leader-grupperna:

Fundera över ditt finansieringsbehov:

  • Vad behöver du pengar till: till att sköta kassan eller till anskaffningar?
  • Hur mycket pengar behöver du och när?
  • Mot vad kan pengarna erhållas (säkerheter)?
  • Varifrån ska pengarna skaffas?

Håll företagets finansieringsstruktur staBIL:

  • Ett tillräckligt eget kapital gör ditt företag mera solitt, dvs. din förmåga att klara av dina förpliktelser förbättras på lång sikt.
  • Ett starkt eget kapital gör också ditt företag mer intressant i finansiärens ögon. Lån eller annan extern finansiering är betydligt lättare att få.
  • Det egna kapitalet består oftast av det kapital som ägarna placerat i företaget och av internt tillförda medel. Ett gott resultat stärker det egna kapitalet.
  • Håll företagets kassa i skick. Meningen med penninghanteringen är att säkerställa att företagets likviditet är god och att det finns tillräckligt med resurser i kassan för att sköta dagliga betalningar. Om likviditeten är dålig kan även ett solitt företag krascha snabbt.
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen