UTVÄRDERING AV VERKSAMHETEN

Vet du vart ditt företag är på väg, eller känns det som att du vandrar runt i mörkret i blindo? Har ditt företag en affärsplan och en strategi för hur den ska genomföras? Företagets syfte, mål och verksamhet konkretiseras i affärsplanen, så det är viktigt att planen uppdateras regelbundet.

Hur KAN vi på Keuke HJÄLPA DIG?

Vi på Keuke hjälper dig att polera din affärsplan och vi hjälper dig att hitta den röda tråden bland alla förgreningar. Det gör vi genom att gå igenom följande steg:

1. Varför existerar vi?

Kommer du fortfarande ihåg varför du blev företagare en gång i tiden? Kommer du ihåg vad som var den egentliga affärsidén? Under årens lopp har affärsidén säkert förändrats, modifierats och kanske till och med helt bytts ut. Hur som helst är det oerhört viktigt att stanna upp och fundera på vad som berättigar en att existera. Varför finns det här företaget till och för vem? Vilka är företagets värderingar? Vad är vår verkliga mission?

2. Vart är vi på väg?

När du vet företagets mission, dvs. orsaken till att företaget existerar, måste du titta framåt och fundera på vart företaget är på väg. För det behövs en vision, en dröm. Visionen kan vara vag, men ju tydligare den är, desto lättare är det att sträva mot den. Vill du om fem år vara den bästa i Finland inom din bransch, en föregångare i din region eller kanske tredje störst i världen? Vill ni växa, öka lönsamheten eller något annat? Tänk på att mål och drömmar är något man måste ha. Stillastående tar företaget bara bakåt.

3. Hur ska vi ta oss dit?

Resan mot visionen sker via mindre mål. För det måste man göra en stridsplan, dvs. en strategi. I strategin definieras de sätt och konkreta val som ska bidra till att målen uppnås. Internationalisering kan vara ett val för att skapa tillväxt, eller också företagsköp eller en utökning av verksamhetsområdet. Man måste också bestämma sig för om man ska sköta tillväxten helt själv eller med ett nätverk av underleverantörer och samarbetspartners.

4. ADMINISTRERA, engagera och agera

Visionen och strategin är en gemensam sak för hela företaget. Ingen kan genomföra en strategi ensam och därför är det väldigt viktigt att man konkretiserar sin strategi och att hela personalen är med och genomför den. Varje anställd måste veta vart företaget är på väg och varför. Att följa en strategi kräver arbete, men det ger också belöning. När strategin innehåller tydliga och begripliga mål som är lätta att mäta, är det också lätt att dela upp ansvaret. Utvecklingsdiskussioner är ett bra tillfälle för det. 
 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor