Innehåll »
 

Utvärdering av verksamheten

Vet du vart ditt företag är på väg, eller känns det som att du vandrar runt i mörkret i blindo? Har ditt företag en affärsplan och en strategi för hur den ska genomföras? Företagets syfte, mål och verksamhet konkretiseras i affärsplanen, så det är viktigt att planen uppdateras regelbundet.

Hur kan vi på Keuke hjälpa dig?

Vi på Keuke hjälper dig att polera din affärsplan och vi hjälper dig att hitta den röda tråden bland alla förgreningar. Det gör vi genom att gå igenom följande steg:

1. Varför existerar vi?

Kommer du fortfarande ihåg varför du blev företagare en gång i tiden? Kommer du ihåg vad som var den egentliga affärsidén? Under årens lopp har affärsidén säkert förändrats, modifierats och kanske till och med helt bytts ut. Hur som helst är det oerhört viktigt att stanna upp och fundera på vad som berättigar en att existera. Varför finns det här företaget till och för vem? Vilka är företagets värderingar? Vad är vår verkliga mission?

2. Vart är vi på väg?

När du vet företagets mission, dvs. orsaken till att företaget existerar, måste du titta framåt och fundera på vart företaget är på väg. För det behövs en vision, en dröm. Visionen kan vara vag, men ju tydligare den är, desto lättare är det att sträva mot den. Vill du om fem år vara den bästa i Finland inom din bransch, en föregångare i din region eller kanske tredje störst i världen? Vill ni växa, öka lönsamheten eller något annat? Tänk på att mål och drömmar är något man måste ha. Stillastående tar företaget bara bakåt.

3. Hur ska vi ta oss dit?

Resan mot visionen sker via mindre mål. För det måste man göra en stridsplan, dvs. en strategi. I strategin definieras de sätt och konkreta val som ska bidra till att målen uppnås. Internationalisering kan vara ett val för att skapa tillväxt, eller också företagsköp eller en utökning av verksamhetsområdet. Man måste också bestämma sig för om man ska sköta tillväxten helt själv eller med ett nätverk av underleverantörer och samarbetspartners.

4. Administrera, engagera och agera

Visionen och strategin är en gemensam sak för hela företaget. Ingen kan genomföra en strategi ensam och därför är det väldigt viktigt att man konkretiserar sin strategi och att hela personalen är med och genomför den. Varje anställd måste veta vart företaget är på väg och varför. Att följa en strategi kräver arbete, men det ger också belöning. När strategin innehåller tydliga och begripliga mål som är lätta att mäta, är det också lätt att dela upp ansvaret. Utvecklingsdiskussioner är ett bra tillfälle för det.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen