Innehåll »
 

Registrering och etablerings-
anmälan

Som regel måste alla företag anmäla sig till Patent- och registerstyrelsens handelsregister, som är landets officiella och offentliga företagsdataregister. Med samma anmälan kan man också anmäla sig till Skatteförvaltningens register, som inkluderar förskottsuppbördsregistret, arbetsgivarregistret och momsregistret. (Observera att man t.ex. i punkten firmanamn på den elektroniska registreringsblanketten måste göra separata anmälningar till skattemyndighetens register).

Företagets etableringsanmälan måste enligt lagen göras innan verksamheten påbörjas, men man kan ofta påbörja verksamheten även om anmälan ännu är anhängig. FO-numret ges av Patent- och registerstyrelsen eller Skatteförvaltningen så snart etableringsanmälan registrerats i företags- och organisationsdatasystemet (ca två arbetsdagar efter att anmälan mottagits).

Registreringen av företag till handelsregistret är avgiftsbelagd, till Skatteförvaltningen register (förskottsbetalnings-, moms- och arbetsgivarregistret) gratis. Hur stor avgiften som ska betalas till handelsregistret är beror på den valda bolagsformen och på om registreringen utförs elektroniskt eller i pappersform.

Länkar:

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen