Innehåll »
 

Att finansiera tillväxten

Det är bra att planera finansieringen för tillväxten i tid. En kraftig upptrappning kräver resurser, och inte heller måttliga tillväxtsatsningar är gratis. Finansieringen måste planeras så att tillväxten och utvecklingen i företaget är under kontroll. Ofta behövs utöver den egna finansieringen också finansiering utifrån. Det är möjligt att ansöka om offentlig finansiering för tillväxt och internationalisering. Offentliga aktörer erbjuder lån, bidrag och kapitalinvesteringar, som alla också kräver en egen finansieringsandel. En förutsättning för finansieringen är vanligtvis en strävan efter en märkbar tillväxt.

Det finns inte ett enda rätt sätt att finansiera, utan finansieringspaketet är vanligtvis en helhet bestående av flera finansiärer. Vi hjälper ditt företag med bedömningen av finansieringsbehovet samt med att kartlägga finansierings- och bidragsmöjligheterna. Av oss får du också hjälp med att göra finansieringsansökningar och att skaffa de bilagor som behövs (t.ex. finansierings- och resultatprognoskalkyler och preciseringar av affärsplanerna).

Fundera över ditt finansieringsbehov:

  • Vad behöver du pengar till: till att sköta kassan (rörelsekapital) eller förvärv (investeringar)
  • Hur mycket pengar behöver du och när?
  • Mot vad kan pengarna erhållas (säkerheter)?
  • Varifrån får man pengarna?

Nedan finns exempel på finansieringskanaler:

* Egen / intern finansiering (är kassaflödet tillräckligt)

* Bank / finansieringsbolag (inled förhandlingarna med banken i tid och väl förberedd)

* Finnvera www.finnvera.fi (statsägd finansiär, Keuke hjälper med ansökningen). Det främsta komplementet till bankfinansieringar för företag. Finnvera ger finansieringar för tillväxt, konkurrenskraft och internationalisering. Tjänsteutbudet omfattar lån, garantier, kapitalinvesteringar och finansieringstjänster för export. Finnvera är Finlands officiella exportgarantiinstitut och en del av nätverket Team Finland.

* Business Finland www.businessfinland.fi (innovationsfinansieringsverk, Keuke hjälper med ansökningen)
Business Finland finansierar innovativa företag som strävar efter tillväxt och internationalisering med lån och bidrag. Business Finland viktigaste målgrupp är små och medelstora företag som söker tillväxt via internationalisering. Fungerar som en del av nätverket Team Finland.

* NTM-centralen www.ely-keskus.fi (kolla situationen för finansieringsprogram och stöd hos Keuke innan du börjar)

* Du kan få finansiering för ditt företags tillväxt också från utomstående kapitalinvesterare eller affärsänglar. Företagsänglar är privata investerare och medföretagare, som huvudsakligen investerar i tillväxtföretag. www.fiban.org

* Gräsrotsfinansiering är ett snabbt växande sätt att skaffa finansiering till nya företag eller produkter. Bäst fungerar gräsrotsfinansiering för tjänster och produkter som redan har en trogen användar- eller fanbas. I gräsrotsfinansieringar kan enskilda investeringar vara mycket små (några euro), men de samlas in från de stora massorna. www.invesdor.com

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen