Vanliga frågor
frågor & svar

Vad är det för hund som ligger begraven här då det inte kostar något? Ni hjälper väl inte såna här enmansföretag? En kompis sa att man får pengar av er – får man det? Vi har inga problem – vi behöver ingen företagsrådgivning. Dessa och många fler fördomar, rykten eller felaktiga idéer ska försvinna här och nu! Här är allt du alltid velat veta om företagstjänster, men inte har vågat fråga.

Vad är Keuke?

Keuke är lika med Utvecklingscentret för Mellersta Finland, som tillhandahåller företagsrådgivningstjänster för företag i Mellersta Nyland. Keuke ägs av företagarföreningarna, nyföretagarcentralen, kommunerna och städerna i regionen.

Vem kan ta del av Keukes tjänster?

Keukes grundläggande rådgivningstjänster är tillgängliga för alla företag i Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby. Vi vägleder alla företagare, oavsett storlek eller bransch. Bland våra kunder finns allt från små enskilda företagare till större aktiebolag.

När bör jag ta kontakt med Keuke?

En företagare kan ta kontakt med Keuke i alla frågor relaterade till företagande och utveckling av företaget. Vi kan hjälpa dig med allt från marknadsföring till kalkyler eller olika projekt. En företagare bör definitivt ta kontakt när det blivit aktuellt med tillväxt eller utveckling.

Vi har inga problem, vi behöver ingen rådgivning?

Företagsrådgivning är inte till för att släcka bränder, även om vi förstås också hjälper till i problemsituationer. Det är alltså bra att företaget inte har problem, men kanske företaget är redo att växa och utvecklas? Med det hjälper vi gärna till.

Vad kostar Keukes tjänster?

Keukes grundläggande rådgivningstjänster är gratis för företag. Även allmänna utbildningstillfällen som arrangeras av Keuke är i regel gratis. För coachningar som pågår en längre tid och sparrningshelheter tar vi ut små självriskandelar på kostnaderna.

Någon baktanke måste det finnas, för några gratis luncher finns ju inte?

Keukes tjänster hör till kommunernas tjänster för företag. Kommunerna vill stödja och uppmuntra företag, eftersom det ökar vitaliteten och välfärden.

Jag håller precis på att starta ett företag, får jag hjälp av Keuke?

I frågor som gäller att grunda ett företag får du hjälp av Nyföretagarcentralen i Mellersta Nyland. När företaget har grundats och företaget har ett FO-nummer, ger Keuke råd i alla frågor som rör företagande under hela företagets livscykel.

Var ligger Keukes lokaler?

Keukes kontor ligger i centrum av Kervo som har goda trafikförbindelser. Enligt överenskommelse betjänar vi också i Nurmijärvi på Nea ry:s kontor i Klövskog och Sibbo i Sockengårdens lokaler, Keuke har möjlighet att använda också Högfors stadshus lokaler. Vi kommer gärna och träffar företagaren också i företagets egna lokaler och ofta är det här det bästa alternativet med tanke på rådgivningen.

Vem är Keukes avgiftsfria info- och utbildningstillfällen avsedda för?

Keuke ordnar varje år en mängd kostnadsfria info- och utbildningstillfällen om aktuella frågor för företagare i regionen. Alla som är intresserade av företagsverksamhet är också välkomna.

Hur bokar jag en tid till Företagsrådgivningen?

Ring oss på 050 341 3210 för att boka ett möte. Du kan också boka tid via e-postadressen keuke@keuke.fi. På vår hemsida keuke.fi kan du lämna en kontaktbegäran.

Jag behöver bara en mall för att göra KALKYLER. Var kan jag få hjälp?

Keukes företagsrådgivare hjälper dig gärna med allt som gäller din affärsverksamhet. Vi hjälper dig med planeringen av kalkyler, budgetar, prissättning etc. Ta också en titt på Företagstolken. Där hittar du guider, arbetsböcker och kalkylprogram för egen planering av företagets affärsverksamhet och ekonomi. Via Företagstolken får du tillgång till ett brett sortiment av blanketter och avtalsmallar för vardagliga situationer på företaget. www.yritystulkki.fi/fi/alue/keuke/

Jag vill veta mer om att anställa en arbetstagare? Vem ska jag kontakta?

Keuke omges av ett stort nätverk av aktörer som erbjuder företagstjänster. Vi gör ett tätt samarbete på den egna regionen och nationellt bl.a. med TE-tjänsten, NTM-centralen, Finnvera, ProAgria, läroanstalter, Nyföretagarcentraler och företagsorganisationer. Vårt nätverk är aktivt i båda riktningarna, och på så sätt har företagaren tillgång till det bästa möjliga stödet och expertisen. Oberoende av vad det handlar om, så kan du fråga oss. Vi på Keuke hänvisar dig till rätt expert.

Var kan jag få en mentor eller företagsfadder?

Keuke koordinerar koncentrerat Företagsmentorverksamheten i regionen. Ta kontakt med Keukes tidsbokning eller sök mentor på adressen http://www.yrityskummit.fi/fi/pa-svenska/. Finland Företagsmentorer (Suomen Yrityskummit ry) hjälper gratis och konfidentiellt företagare eller dig som vill bli företagare i olika regioner och utvecklar nya fungerande affärslösningar. Företagsmentortjänsten stödjer och kompletterar de regionala företagstjänsterna.

 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor