KEUKE GJORDE SITUATIONEN MYCKET ENKEL FÖR MIG UNDER ÄGARBYTET. REKOMMENDERAS!

Företagare Jaakko Ruuhiala, EK-Kaide Oy, Tusby

Ägarbytet gick som smort

I EK-Kaide Oy i Tusby gjordes ett ägarbyte, som genomfördes som förvärv av affärsverksamhet. EK-Kaide gör metall- och stålkonstruktioner, såsom räcken, ledstänger, ventilationsrör för bottenbjälklag och andra beställningsarbeten i enlighet med ritningarna.

Nuvarande ägare Jaakko Ruuhiala hade arbetat på företaget i 10 år och visste vad han köpte. Keuke var med och vägledde både köparen och säljaren.

”EK-Kaides tidigare ägare hade samarbetat med Keuke förr och visste att Keuke också ger rådgivning vid ägarbyten.”

”Jag upplevde att köpet gick lätt. Allt gick smidigt, också prisbestämningen var enligt båda parterna korrekt. Hela processen tog ett halvt år. Även om det ville bli lite bråttom på slutet, så blev jobbet fixat som planerat.”

Allt i samma paket

Enligt EK-Kaides nya ägare var det bästa med rådgivningen i samband med ägarbytet att man beaktade helheten. Genom Keuke hittades alla de aktörer och experter som behövdes.

”Via Keukes nätverk fick jag service för etablering av ett nytt företag från Nyföretagarcentralen, TE-byråns tjänster och även kontakter till finansiärerna. Finnvera fick vi med som borgensman för lånet. Keuke gjorde under hela projektet min andel och mitt jobb väldigt enkelt. Jag rekommenderar gärna Keukes tjänster till alla.”

I huvudet på den nya företagaren puttrar det alla möjliga nya tankar och idéer, men än så länge fokuserar han på att upprätthålla den grundläggande verksamheten.

”Nu ska vi hålla marknaden i styr och betala bort skulden. Vi har en bra marknad här i huvudstadsregionen, så det lönar sig inte att upplösa paletten alltför mycket.”

  • SÅ VAR KEUKE SOM RÅDGIVARE

”Via Keukes ägarbytesservice fick säljaren och köparen råd och vägledning. Via Keukes nätverk hittade vi också alla andra experter och kontakter som behövdes för ägarbytet och förvärvet av affärsverksamheten.”


KEUKE HAR GETT OSS BRA KRITISK FEEDBACK SOM HAR HJÄLPT OSS I VÅRA EXPORT- OCH MARKNADSFÖRINGSPROJEKT.

Verkställande direktör Vesa Samela, Alupro Oy, Tusby

Export med fokus på kunden

Alupro Oy i Tusby har inriktat sig på planeringen och implementeringen av fasadlösningar i aluminium. Alupros mål är att växa internationellt och öka försäljningen genom export.

”Vi exporterar för närvarande våra produkter främst till Tyskland. Lite går också till Kina och Sverige. I Ryssland har vi grundat ett eget säljkontor och nästa år startar vi också en egen produktion i S:t Petersburg. Vårt mål är att bli en branschledande aktör också i närregionerna.”

För att främja exporten har Alupro använt sig av Keukes experttjänster. Keuke har ordnat föreläsningar och möten också med andra experter inom branschen, såsom Finsk-ryska handelskammaren.

”Det är enormt bra att det finns en sådan här experttjänst. Keuke har också massor av egen kännedom och kunskap om handeln med Ryssland att dela med sig av. Det är onödigt att alla företag som vänder sig till Ryssland faller i samma fallgropar.”

Service och färdiga produkter

Alupro sysselsätter 41 personer, varav 13 är konstruktörer.  Största delen av produkterna som Alupro säljer konstrueras också enkom för att möta kundernas behov. Bland kunderna finns byggföretag och arkitekter.

”Vi kommer att fokusera på en mer helhetsbetonad service inom fasadbyggen genom att erbjuda kunderna service med allt från planering till projektledning och montage. När det gäller exporten satsar vi på färdiga produkter. Vi har bland annat börjat producera takskyddsanordningar, som är speciellt avsedda för utländska marknader. ”

Alupros spjälverk i aluminium sparar på energi och miljö, och är därför särskilt omtyckta av arkitekter och företag som tänker grönt. Spjälverken kan minska behovet av att kyla ner byggnader och å andra sidan tar spjälverken till vara på solvärmen. De långlivade spjälverken kan också återvinnas.

  • SÅ VAR KEUKE SOM RÅDGIVARE

”Vi har haft mycket fina och givande diskussioner med Keukes experter. Hjälpen vi har fått har varit vägledning och konsultation. Vi har också fått viktiga råd om till exempel handeln med Ryssland. Från Keukes marknadsföringsklinik fick vi ett objektivt perspektiv på kundorienterad marknadsföring; en ingenjör marknadsför ju oftast bara till andra ingenjörer.”


KEUKES UTBILDNINGAR OCH COACHNINGAR HJÄLPER FÖRETAGAREN ATT HÅLLA AFFÄRERNA VID LIV.

Verkställande direktör  Martti Tulimaa, Oy Tritmar Ldt, Tusby

Från havet upp på land

Specialkunskap är ofta ett företags grundläggande affärsidé, men att specialisera sig inom en smal sektor kan också vara ett hot. Tusbybaserade Tritmar Oy, som specialiserat sig på att planera, låta tillverka och sälja kök för fartyg, har inte förblivit stillastående utan har i stället sökt flera marknader för sitt specialkunnande. Hjälp för produktutvecklingen sökte företaget från Keuke.

”Vi hade bland annat ett utvecklingsprojekt för kylutrustning, där Keuke hjälpte oss att ansöka om finansiering och stöd. Under projektet gick det dock så att vi fick mera beställningar innan det egentliga projektet hade börjat.”

”Vi har med Keukes experter också funderat på frågor om varumärkesskydd. Jag har deltagit aktivt i utbildningar och coachningar som Keuke arrangerat, eftersom jag tycker det är ett bra sätt att hålla verksamheten vid liv.”

Nya kanaler

Varvsindustrin har under de senaste åren varit blygsam. Tritmar har inte stått stilla och väntat utan har aktivt sökt nya kanaler för sin egen expertis och kunskap.

”Den nya öppningen är på den offentliga och kommunala sidan. Där behöver man mer och mer effektivitet av ett nytt slag i storköken. Och vi har ju kunskap om att planera just sådana kök.”

”Vi deltog nyligen i en utbildning som Keuke ordnade om offentliga anskaffningar och konkurrensutsättning. Det var viktig information med tanke på vår nya områdeserövring.”

  • SÅ VAR KEUKE SOM RÅDGIVARE

”Alla Keukes evenemang och möten har varit bra sparrningstillfällen. Det gör gott för företagaren att lösgöra sig från sina egna tankar och byta ut dem med proffs. Och när det kommer till att ansöka om finansiering och stöd, den labyrinten klarar sig inte företagaren ur på egen hand.” 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor