Sisältöön »
 

Järvenpää

Am Gear Oy

Järvenpääläinen AM Gear Oy sai Keukelta apua strategian tekemiseen. 


24 MM Media

Keuke auttoi järvenpääläistä 24MM Mediaa yrityksen perustamisessa ja markkinan avaamisessa. Järvenpään Kukkatalo Oy

Saija Sitolahti

”Kaikenlainen kehittämistyö on todella haastavaa, kun on yrittäjänä itse niin paljon kiinni arjen toiminnassa. Siksi tarvitaan eteenpäin potkijoita ja tsemppareita.”

Kukoistavaa kukkakauppaa

Miten perinteikäs kukkakauppa ja puutarhamyymälä voi kehittyä ja kasvaa? Mihin bisnes on menossa, miltä näyttää tulevaisuus? Järvenpään Kukkatalossa uudistuminen on jokapäiväistä työtä. Sillä ajatuksella yritys lähti myös Kasvu Open -kilpailuun ja Keuken Koelennolle.

”Tehdessäni puhetta Suomen kukkakauppiasliiton tulevaisuusseminaariin, päähäni tuli hirveästi ajatuksia ja kysymyksiä. Aloin miettiä, että mihin suuntaan tätä yritystä pitäisi lähteä viemään ja minkälainen on meidän tulevaisuuden asiakas.”

Kasvu Open toi Järvenpään Kukkatalolle uutta näkökulmaa ja hyviä neuvoja liiketoiminnan kehittämiseen.

”Kaikenlainen kehittämistyö on todella haastavaa, kun on yrittäjänä itse niin paljon kiinni arjen toiminnassa. Siksi tarvitaan tällaisia kasvuohjelmia, siksi tarvitaan Keuken kaltaisia tsemppareita ja sparraajia, tarvitaan eteenpäin potkijoita.”

Jatkuvaa kehittämistä

Järvenpään Kukkatalo täyttää pian 25 vuotta. Kukkabisnes on kasvanut kiinni yrittäjäsisaruksiin Saija Sitolahteen ja Joonas Niemiseen, puutarhureita ja kukkakauppiaita löytyy suvusta kolmessa polvessa. Kukkatalon liikevaihdosta 55 prosenttia tulee kukkakaupasta, 36 prosenttia puutarhamyymälästä ja yhdeksän hautaustoimistosta.

Kukkatalon perusliiketoiminta ei ole 25 vuodessa muuttunut paljoakaan. Jonkinlaisia uusia trendejä on kuitenkin aistittavissa.

”Kukat sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Uskon, että kukkia ostetaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Marketit ovat tehneet kukista helposti ostettavia. Myös meidän kukkamyynti on samassa imussa kasvanut. Yksi mahdollinen idea onkin miettiä, miten tätä yhtälöä voisi hyödyntää vielä tehokkaammin.”

”Olemme jatkaneet kehittämistä Kasvu Openista saatujen eväiden kanssa täällä omalla porukalla. Palvelujen kehittäminen ylipäätänsä on tärkeää, mutta Kasvu Openin ehkä paras anti oli digitaalisuuteen herääminen. Miten me voimme hyödyntää digitaalisia palveluja paremmin ja miten tulevaisuuden asiakas haluaa ostoksensa tehdä.”

Näin Keuke neuvoi

"Keuke tsemppasi Järvenpään kukkataloa Kasvu Open -kilpailussa. Lisäksi Järvenpään Kukkatalo on saanut ideoita ja apua Keukesta uusien palvelujen kehittämiseen."

Yrittäjä Saija Sitolahti, Järvenpään Kukkatalo Oy, Järvenpää


Kuljetusliike Usvola Ky

Carita Palmqvist

”Meistä tuntui, että saimme sukupolvenvaihdokseen henkilökohtaista ja asiaan paneutuvaa neuvontaa niin paljon kuin tarvitsimme.”

Nopean muutoksen edessä

Kuljetusliike Usvola Ky on järvenpääläinen maarakentamiseen erikoistunut yritys, joka on toiminut jo lähes 70 vuotta. Yritystä pyörittävät nyt sisarukset Carita Palmqvist ja Tapio Usvola kolmannessa polvessa. Sukupolvenvaihdos tuli yrityksessä eteen äkillisesti.

”Isämme, joka oli aikaisemmin yrityksen toinen omistaja, menehtyi äkillisesti. Tämä aiheutti paljon suuria ja vaikeitakin muutoksia yrityksessä. Meillä oli edessä välttämätön yrityksen omistusosuuksien järjestely ja sukupolvenvaihdos nopeassa aikataulussa.”

”Tällaisissa ennalta arvaamattomissa tilanteissa tuntee olonsa hyvin neuvottomaksi. Ei tiedä mistä aloittaisi ja mitä kaikkea pitäisi hoitaa. Pankista meille vinkattiin Keuken palveluista. Sen jälkeen asiat alkoivatkin selkiintyä nopeasti. Saimme heiltä todella arvokasta neuvontaa ja Keuken edustaja oli mukana monissa erilaisissa palavereissa sukupolvenvaihdokseen liittyen.”

Yhteistyö jatkuu

Kuljetusliike Usvolan palveluihin kuuluvat maansiirto- ja kuljetuspalvelut, kaivutyöt, maa- ja kiviaineisten toimitukset sekä kiinteistöjen lumityöt. Lisäksi yritys toimittaa itse tuottamaansa multaa kaikkeen viherrakentamiseen puutarhoista suuriin viheralueisiin.

”Yhteistyö Keuken kanssa ei lopu vielä tähän. Nyt kun olemme saaneet sukupolvenvaihdoksen tehtyä, niin on aika katsoa eteenpäin ja kehittää toimintaa. Tässäkin Keuke on mukana neuvomassa ja sparraamassa.”

”Tuntuu ihan uskomattomalta, että tällaista palvelua on tarjolla yrittäjille – ja vielä ilmaiseksi. Suosittelemme lämpimästi kaikille Keuken palveluja!”

Näin Keuke neuvoi

”Saimme asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa. Keuken avulla löysimme myös loistavia asiantuntijoita tueksemme haasteellisessa tilanteessa, esimerkiksi kommandiittiyhtiömuodon asiantuntijan.”

Yrittäjä Carita Palmqvist, Kuljetusliike Usvola Ky, Järvenpää


Kenzen Oy

Jari Tuominen

”Ideat eivät minulta lopu. Mutta vaatii osaamista ja taitoa keskittyö olennaiseen. Keukelta olen saanut apua juuri siihen, miten ideat muutetaan ansainnaksi.”

Tuoksujen tuhat tarinaa

Hajuaisti on yksi vähiten tunnettu ja tutkittu ihmisen aisteista. Tuoksumuisto on kuitenkin voimakkaampi kuin valokuvamuisto ja tuoksut vaikuttavat suoraan tunteisiin. Järvenpääläinen Kenzen Oy kehittää hajuaistiin perustuvia tuotteita ja menetelmiä.

”Hajuaistissa ja tuoksuissa on valtavasti potentiaalia. Asiaa on tutkittu kohtalaisen vähän, mutta se herättää paljon kiinnostusta. Tällä hetkellä useat suuret yhtiöt ovat kiinnostuneita tuoksujen hyödyntämisestä.”

Eräs Kenzenin pääkohteista on ikäihmisten muistivalmennus.

”Lääketieteellisissä tutkimuksissa on löydetty yhteys hajuaistin heikkenemisen ja dementian välillä. Muistisairauksien etenemisen hidastamiseksi on tärkeää tunnistaa oireet ajoissa. Tuoksut voivat auttaa esimerkiksi sellaisten asioiden mieleen palauttamisessa, joihin liittyy tuoksumuisto.”

Aivoja aktivoimaan

Kenzen on kehittänyt muistisairaille ja ikäihmisille muun muassa tuoksupalapelejä, joissa tuoksu ja kuva yhdessä auttavat aktivoimaan aivoja. Hajuaistin kehittäminen ja hajujen tunnistaminen on tärkeää myös työturvallisuuden kannalta.

”Työpaikoilla, joissa käsitellään vaarallisia liuottimia ja muita vastaavia aineita, on erittäin tärkeää, että työntekijät tiedostavat ja myös tunnistavat vaaralliset tuoksut. Tuoksukoulutuksella voi aktivoida näiden vaarallisten aineiden tunnistamista.”

Tietenkin tuoksuissa on paljon positiivisia ja miellyttäviä näkökulmia. Tuoksumolekyylit ovat merkittävässä osassa myös juomissa, kuten viineissä ja viskeissä. Yksi Kenzenin tuotteista onkin Nosing-kurssit, joilla perehdytään siihen, miten tuoksumolekyylit vaikuttavat juoman aistittavuuteen.

Näin Keuke neuvoi

”Olen saanut Keksintösäätiöstä apua tuotteistamiseen. Keuken kanssa olemme kelanneet monenlaisia eri vaihtoehtoja ja näkökulmia siitä, miten yritystä ja ideoita viedään eteenpäin. Alkavan yrityksen suurimpia asioita ovat tietenkin pääoma ja rahoitus sekä verkoston rakentaminen. Pallottelu on kypsyttävää, siksi on hienoa, että esimerkiksi avustushakemukset tehdään heti kerrasta oikein.”

Toimitusjohtaja Jari Tuominen, Kenzen Oy, Järvenpää


Lentävä Lapanen Oy

Tarja Jussila ja Taina Schildt

”Ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla. Me haluamme hyödyntää sitä ulkopuolista näkemystä niin paljon kuin vain pystymme. Keuke on ollut aivan mielettömän iso ja tärkeä apu.”

Idea lähti lapasesta

Lentävä Lapanen on Suomen ainoa neulekahvila ja se sijaitsee Järvenpään keskustassa. Idea lankakaupan ja kahvilan yhdistämisestä syntyi kuin sattumalta – idea lähti ihan lapasesta, niin kuin yrittäjät Tarja Jussila ja Taina Schildt hymyillen kertovat.

”Olemme naapureita ja meitä molempia vaivaa neuloosi eli pakonomainen tarve neuloa. Lankavalikoimat marketeissa on todella suppeat ja halusimme perustaa lankakaupan. Mutta ei ihan pelkkää lankakauppaa ja siitä sitten lähti idea neulekahvilasta.”

Lentävän Lapasen palvelut koostuvat lanka- ja tarvikemyynnistä, kahvilasta sekä monipuolisesta tapahtumatarjonnasta.

”Järjestämme paljon kursseja ja muita tapahtumia. Meillä kokoontuu myös monenlaisia porukoita ja ryhmiä, muitakin kuin neuloosista kärsiviä, esimerkiksi kiinalaista shakkia pelaavat herrat.”

Kudinten ja kahvikuppien kilinää

Jussila ja Schildt laittoivat yrityksen pystyyn vauhdilla. Lokakuussa perustettiin yritys ja siitä kolmen viikon päästä neulekahvila avasi ovensa.

”Saimme apua yrityksen perustamiseen Uusyrityskeskuksesta. Melkein saman tien otimme yhteyttä myös Keukeen, saimme tuttavien kautta positiivista palautetta sen palveluista. Ja olemme olleet todella tyytyväisiä.”

Lentävän Lapasen yrittäjiltä eivät ideat lopu. Suunnitelmissa on muun muassa lankojen maahantuontia ja uusien omien tuotteiden kehittämistä. Yksi omista tuotteista on Järvenpään nimikkolapasen Jäpäsen tarvikepaketti.

”Ideoita on ja koko ajan haluamme kehittää konseptia. Ja sehän tässä onkin hauskinta.”

Näin Keuke neuvoi

”Keukessa uskottiin heti meidän uudenlaiseen konseptiin. Olemme saaneet Keuken avustuksella ELY-keskuksen kehittämisrahaa ja paljon tärkeää tietoa muun muassa palkkauksesta. Olemme osallistuneet myös kasvuvalmennukseen.”

Yrittäjät Tarja Jussila ja Taina Schildt, Lentävä Lapanen Oy, Järvenpää


New Organics Oy

Ari Vepsäläinen

”Suunnitelmani otettiin heti vakavasti ja olen saanut tarvitsemaani apua monipuolisesti.”

Hyvin voi ja kasvaa

Tyypillinen nuori, kasvava yritys toimii sosiaali- ja terveyspalvelujen tai hyvinvoinnin alalla. Yksi tällainen yritys on järvenpääläinen luontaistuotteita ja luonnonmukaista kosmetiikkaa valmistava ja myyvä New Organics Oy. New Organicsin liikeideana ovat täysin luonnonmukaisesti valmistetut luontaistuotteet, joissa ei ole minkäänlaisia lisäaineita.

”Yrityksen tavoitteena on nousta viiden vuoden sisällä merkittäväksi hyvinvointituotteiden toimittajaksi Suomessa. Toimitamme tuotteita apteekeille ja terveyskaupoille. Visiomme mukaan liikevaihtomme on viiden vuoden kuluttua 10 miljoonaa.”

New Organics Oy on saanut tukea ja ohjausta yrityksen kehittämiseen ja kasvattamiseen Keukelta.

Maailman megatrendien imussa

New Organics on perustettu vuoden 2003 alussa. Idea yrityksen perustamisesta kypsyi viiden vuoden aikana.

”Taustalla on maailman megatrendit terveystuotteiden ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin alalla. Nämä trendit näkyvät vielä heikosti Suomessa ja Euroopassa ylipäätänsä. Me työllistämme nyt kuusi henkilöä, mutta uskon meidän työllistävän viiden vuoden kuluttua 30 henkilöä.”

New Organicsin tuotevalikoimassa on puhtaita, orgaanisia ja ekologisia terveys- ja hyvinvointituotteita.

”Tuotemerkkimme Puhdas + tarkoittaa, että valmisteissa ei ole piilotettuja täyteaineita, ei säilytysaineita, väriaineita, makuaineita eikä magnesiumstearaattia. Tuotekehitys ja kapselimuoto mahdollistavat tämän.”

Näin Keuke neuvoi

”Olen saanut arvokasta tietoa ja hyvää palvelua tarvitsemiini asioihin ja kysymyksiin, kuten markkinointiin, rahoitukseen ja työllistämiseen. Erityisesti olen tarvinnut asiantuntija-apua rahoitukseen, vientiin ja eri alan osaajien kontaktoimiseen.”

Toimitusjohtaja Ari Vepsäläinen, New Organics Oy, Järvenpää


TM-Tieto Oy

Taavi Schönberg

”Suu kannattaa avata ja apua kannattaa kysyä. Se helpottaa kummasti yrittämistä.”

Parasta aloittelevalle yrittäjälle

Työkavereina toimineet Taavi Schönberg ja Mika Koskiola perustivat oman yrityksen, sillä heillä oli oma näkemys siitä, miten palveluja voisi tarjota ja asiat hoitaa uudella tavalla.

TM-Tieto Oy tarjoaa ICT-palveluita Keski-Uudenmaan alueella. Asiakkaina on pk-yrityksiä ja pieniä organisaatioita. Ylläpitopalvelujen lisäksi yrityksen osaamisen kuuluvat huolto-, suunnittelu- ja neuvontapalvelut.

”Aloittaessamme olimme yrittäjinä aika pihalla tai tietämättömiä asioita. Yrityksen perustamiseen saimme apua Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskuksesta ja Keuken kanssa olimme yhteyksissä alkuaikoina hyvinkin tiivisti.”

Yrittäminen yllättävän helppoa

Nuorilta yrittäjiltä tulee kannustavia lausuntoja yrittäjyydestä. Vaikka yllättäviä asioita onkin tullut eteen, on suurin osa asioista loksahtanut hienosti paikoilleen.

”Kannattaa kysyä neuvoa. Ei missään nimessä kannata jäädä junnaamaan omien ajatustensa ja kysymyksiensä keskelle. ”

Tällä hetkellä TM-Tietoa työllistää mobiilisuuteen liittyvät asiat. Asiakkaat haluavat korvata kannettavan tietokoneen kevyemmillä tableteilla ja siihen etsitään yhdessä sopivaa ratkaisua.

”Kaikki ohjelmat eivät niin vain toimi mobiililaitteissa, mutta yritämme aina löytää sopivan ratkaisun, sopivan tuotteen ja sopivan laitteen. Työ on tänä päivänä yhä enemmän konsultointia.”

”Töitä myös riittää hyvin, joskus jopa liikaakin. Rekrytointi on yksi niistä haasteita, joista olemme keskustelleet Keuken asiantuntijoiden kanssa. Tähän hommaan on pakko opettaa itse ja ajaa työntekijä sisään hommiin ja se on kallista. Olemme miettineet ratkaisuna muun muassa oppisopimusta.”

Näin Keuke neuvoi

”Keuke oli todella tärkeä kumppani meille yrityksen alkuaikoina. Teimme budjetointia ja suunnittelimme taloutta. Konkreettisin paketti tietoa oli varmasti työntekijän palkkaamiseen, työsopimusasioihin ja irtisanomiseen liittyvät asiat. Se tieto oli meille todella arvokasta.”

Yrittäjä Taavi Schönberg, TM-Tieto Oy, Järvenpää

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori