Sisältöön »
 

Karkkila

Pieni Kukkapuoti Ikivihreä Oy

Karkkilalaisen Pieni Kukkapuoti Ikivihreä Oy:n yrittäjä sai tukea tekemiseensä Keukelta.


Salo Racing Oy

Juha Salo

”Kehittämistä ei saa lopettaa ensimmäiseen ei-vastaukseen. Yhteistyö Keuken kanssa jatkuu toisella hankkeella.”

Neulansilmä vasempaan ja sataa oikeaan

Salo Racing Oy on karkkilalaisen ralliautoilija Juha Salon yritys. Juha Salo on ajanut kilpaa vuodesta 1994 asti ja hän on voittanut useita suomenmestaruuksia omassa sarjassaan. Salo Racing Oy:n palvelut keskittyvät moottoriurheiluun, kuten varaosamyyntiin, ajokoulutuksiin, elämyspalveluihin, korjaamopalveluihin ja varsinaisen moottoriurheilun eli rallin markkinointiin ja yhteistyökumppaneiden hakemiseen.

”Ajokalusto uusittiin viime vuonna. Se oli iso hankinta, iso investointi. Yhteistyökumppanin kautta tuli idea mahdollisten investointituen hakemiseen. Ralliauto kun on verrattavissa vaikka kaivinkoneeseen. Se ei siis ole henkilöauto, vaan työkone.”

”Tiedustelin asiaa kaupunginjohtajalta, joka johdatteli Keuken juttusille. Keuke hoisikin koko hakemusprosessin hienosti, heillä oli siinä iso rooli. Ensin teimme tunnustelevan ja suuntaa antavan hakemuksen, jonka perusteella teimme varsinaisen investointihakemuksen Ely-keskukselle.”

Vaikka investointirahoitusta ei tällä kerralla tullutkaan, yhteistyö Keuken kanssa jatkuu toisella projektilla.

Uutta suunnitelmaa putkeen

Salo Racing on perustettu vuonna 1996, viimeiset kahdeksan vuotta se on työllistänyt Juha Salon täyspäiväisesti.

”Toiminnasta 10 prosenttia on rallia ja se loput on kaikkea muuta. Tarkoituksena olisi laajentaa yritystoimintaa erityisesti korjaamopuolelle. Toki toivon, että taantuman hellittäessä yritykset alkaisivat enemmän panostaa asiakkaittensa ja henkilökuntansa viihdyttämiseen ja elämyksien tuottamiseen.”

”Yhteistyö Keuken kanssa siis jatkuu varmasti näiden tulevaisuuden suunnitelmien kanssa. Yrityksen pääpaino tulee toki jatkossakin olemaan rallissa ja moottoriurheilussa.”

Näin Keuke neuvoi

”Keuke hoiti ammattitaitoisesti investointihakemuksen tekemisen Ely-keskukselle. Se myös teki tarvittavat alkutunnustelut, jotka helpottivat varsinaisen hakemuksen tekemistä.”

Yrittäjä, rallikuski Juha Salo, Saloracing Finland Oy, Karkkila


Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy

Arno Sjöblom

”Keuken palvelu oli todella hienoa ja asiantuntevaa. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä.”

Lisää monipuolisuutta valmistukseen

Karkkilalainen alihankintakonepaja Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy on tehnyt merkittäviä investointeja. Tulossa on robottiasema, jolla voidaan hitsata aikaisempaa paljon suurempia kappaleita. Uusi robottiasema on tarkoittanut investointeja ja uudistuksia koko yrityksessä.

”Olemme laajentaneet maalaamoa, hiekkapuhaltamoa ja lähettämöä. Lisäksi olemme investoineet myös uuteen särmäyspuristimeen. Voi sanoa, että uuden robottiaseman myötä ja muiden investointien kautta yllämme meille uuteen suurempaan valmistuksen kokoluokkaan.

Kaiken kaikkiaan yrityksessä on ollut 1,2 miljoonan euron investointisuunnitelmat, josta uuden robottiaseman osuus on puoli miljoonaa euroa.

”Saimme Ely-keskuksesta investointiin yritystukea 20 prosenttia koko investoinnin määrästä. Se oli todella hienoa ja paljon enemmän, mitä osasimme edes odottaa.”

Teemme tuotteita mille markkinoilla on kysyntää

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy:n liikeideana on ollut yrityksen perustamisesta, vuodesta 1984 lähtien tehdä sellaisia haastavia töitä, joiden tekijöistä on pulaa.

”Teemme yhden tai muutamien kappaleen eriä, prototyyppejä ja erikoisia osia. Se on toimintamalli, mikä kannattaa meitä. Kun puhutaan tuhansien sarjoista, hinnat ovat jo todella nuoltuja. Toki olemme mukana siinäkin kilpailussa.”

Näin Keuke neuvoi

”Keukella oli iso rooli rakennemuutostukien hakemisessa. Heillä oli asiantuntemus ja tieto siitä, mitä hakemuksessa pitää olla ja mitä hakemukselta odotetaan. Saimme hienoa palvelua ja lisäksi saimme paljon suuremman avustusosuuden, mitä osasimme edes odottaa.”

Toimitusjohtaja Arno Sjöblom, Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, Karkkila


K. Suilo Oy

Kai Suilo

”Keuke otti asiamme omaksi sydänasiakseen. He hoitivat kaikki rahoitushakemukseen liittyvät asiat asiantuntevasti ja nopeasti.”

Investoinnilla uusi tukijalka

Karkkilalaisen K. Suilo Oy:n toimitusjohtaja Kai Suilo katsoo luottavaisin mielin tulevaan. Yritys tekee pääasiassa teollisuuden kunnossapitoa, teollisuusautomaatiota sekä alihankintakoneistusta ja sopimusvalmistusta.

”Teollisuudessa on käynnissä iso murros. Katson kuitenkin, että pitää olla rohkeutta ja luottamusta, ei muuten voi yrittää ja harjoittaa liiketoimintaa.”

”Meillä on hyvä työtilanne ja fiilis on kaikin puolin hyvä. Nyt petasimme tulevaisuutta investoimalla portaalityyppiseen pystykaraiseen koneistuskeskukseen. Se tuo meille yhden uuden tukijalan bisnekseen ja pystymme myös kasvattamaan asiakaskuntaamme.”

Palvelu joka tuo rahaa kylään

K. Suilo lähti mittavaan 300 000 euron investointihankkeeseen erityisen yritysrahoituksen turvin. Yritys sai investointiin 20 prosenttia Ely-keskukselta.

”Ilman avustusta emme olisi investointia tehneet, sen verran merkittävistä summista puhutaan. Itse tartuin mahdollisuuteen ja toivon, että myös muut yritykset hyödyntävät tämän mahdollisuuden Karkkilassa.”

Keuken palvelulle Kai Suilo antaa parhaat pisteet.

”Aivan loistavaa, että on tuollainen organisaatio olemassa. Tämä on hyvä osoitus siitä, että yrityksiin panostaminen tuo rutkasti hyvää kyliin ja kuntiin. Meidänkin investoinnilla luotiin taas yksi uusi työpaikka ja kylään saatiin lisää rahaa.”

Näin Keuke neuvoi

”Karkkila on rakennemuutosaluetta, joka mahdollistaa eritystukien hakemisen yrityksille. Meillä oli investointihalukkuutta ja otin yhteyttä Keukeen. He hoitivat kaikki yritysrahoitukseen liittyvät hakemukset, minun ei tarvinnut muuta kuin laittaa nimi alle.”

Toimitusjohtaja Kai Suilo, K. Suilo Oy, Karkkila

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

06.06.2024
klo 16:30

Kutsu: Keuken ja Uudenmaan Yrittäjien Mega-Yritystreffit Tuusulassa 6.6.

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori