Sisältöön »
 

Nurmijärvi

Vision factory

Nurmijärveläisen Vision Factoryn suunnitelmat kirkastuivat yhteistyössä Keuken kanssa.


Deniss Ceylan Oy

Sami Koivuniemi

”Keukesta oli iso apu investointitukien hakemisessa. En olisi missään nimessä pystynyt siihen ilman ammattilaisten apua.”

Kasvua kotimaisella kebabilla

Nurmijärven Ilvesvuoressa tehdään noin neljännes Suomessa syötävästä kebablihasta. Deniss Ceylan Oy taistelee markkinaosuuksista kotimaisuudella ja laadulla. Nyt yritys on ottamassa isoa harppausta, mikä tarkoittaa kolmen miljoonan investointeja, uusia tuoteinnovaatioita ja isompia markkinoita.

Deniss Ceylan Oy valmistaa vuodessa noin kaksi miljoonaa kiloa kebablihaa 600 neliön tuotantotiloissa. Uuden laajennuksen myötä tuotantotiloja laajennetaan 900 neliön verran. Investoinneilla haetaan liikevaihdon tuplausta seuraavan viiden vuoden aikana.

”Tämä on meidän vastaisku tuontilihaa vastaan. Tuotantotilojen laajentamisella saamme lisää kapasiteettia varraskebabin valmistukseen ja logistiikkaan, mutta samalla me tuomme markkinoille aivan uusia tuotteita. Näitä uusia tuotteita ajatellen olemme investoimamassa myös uusiin monipuolisiin laitteisiin.”

Investointiin tukea

Deniss Ceylan Oy on saanut hankkeelleen investointitukea Elyn hallinnoimasta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, jolla edistetään kannattavaa ja työllistävää yritystoimintaa maaseutualueella ja joilla kehitetään maataloutta ja maaseutua.

”Keukesta oli iso apu investointitukien hakemisessa. Hakemus piti tehdä kaiken lisäksi tosi nopealla aikataululla, en olisi missään nimessä pystynyt siihen ilman ammattilaisten apua. ”

”Tähän asti olemme kasvaneet sillä, että asiakkaat haluavat meidän tuotteitamme ja tilaavat niitä. Uusien tuotteiden kanssa täytyy hetki miettiä, miten me tulemme niiden kanssa markkinoille.”

”Olen tyytyväinen, että otin yhteyttä. Olen saanut hyvää ja ystävällistä palvelua. Aivan varmasti myös jatkossa on tarvetta hyvälle neuvonnalle ja ideoille. Kunhan kesä koittaa ja rakennustyöt alkavat, niin sen jälkeen täytyy aloittaa uusien markkinoiden kartoittaminen.”

Näin Keuke neuvoi:

"Keuke auttoi investointitukien hakemisessa ja uusien markkinavaltausten sparrauksessa."

Toimitusjohtaja Sami Koivuniemi Deniss Ceylan Oy, Nurmijärvi


Kerapuu Oy

Tarja ja Kauko Ranta

”Aivan yrityksen alkumetreillä teimme Keuken kanssa kassavirtalaskelman. Se on jäänyt elämään ja on yrityksemme tärkeimpiä työkaluja.”

Selkeämmät tuotteet oikealle kohderyhmälle

Kerapuu on nurmijärveläinen puusepänliike, jossa valmistetaan kalusteita mittatilaustyönä. Asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi yrityksiä: rakennusliikkeitä, rakennuttajia, kiinteistönomistajia.

”Ostimme vuonna 2008 vanhan puusepänliikkeen konekannan. Verstas löytyi vähän kuin vahingossa omasta pihapiiristä, kun olimme samaan aikaan tekemässä vähän suurempaa autotallia.”

Kerapuu työllistää aviopari Tarja ja Kauko Rannan. Kauko hoitaa varsinaiset puusepän työt ja Tarja muut tehtävät. Lisäksi Tarja Ranta tekee työnohjausta Varavoimala-aputoiminimellä.

”Tässä on kahden täysin erilaisen yrityksen haasteet ja mahdollisuudet. Olemme Keuken kanssa miettineet nyt viimeksi Kerapuun markkinointia ja Varavoimalan palvelujen tuotteistamista helposti ostettaviksi paketeiksi.”

Aina ei tarvitse oppia erehtymällä

Kerapuun Tarja Ranta on iloinen, että aikanaan sai kuulla Keuken palveluista.

”Löysin Keuken melkein heti yrityksen alkumetreillä. Osallistuin Uusyrityskeskuksen koulutukseen, jossa myös Keuken palvelut tuotiin esille. Ensimmäisiä juttuja oli kassavirtalaskelman tekeminen Kerapuulle. Se on jäänyt elämään ja on itse asiassa yrityksemme tärkeimpiä työkaluja.”

”Ensimmäinen vuosi meni erehdyksen ja oppimisen kautta. Nyt onneksi tiedän, että on joku jolta voi kysyä. Itse on usein myös sokea omille asioilleen. Esimerkiksi Kerapuun nettisivut olivat alun perin suunniteltu lähinnä kuluttaja-asiakkaille, joita on kuitenkin vain 30 prosenttia asiakkaistamme. Kun mietimme asiaa yhdessä Keuken kanssa, löysimme paremman tavan puhutella oikeita kohderyhmiä.”

Näin Keuke neuvoi

”Olemme miettineet Keuken kanssa markkinointiasioita ja tuotteistamista. Olen osallistunut myös Keuken koulutuksiin, kuten myyvä yrittäjä -valmennukseen, josta oli todella paljon apua liiketoiminnan selkeyttämisessä ja kehittämisessä. Pidän Keuken tyylistä tulla yrittäjän luokse, olen siitä kuullut myös kollegoilta pelkkää hyvää.”

Yrittäjät Tarja ja Kauko Ranta, Kerapuu Oy, Nurmijärvi


HLSP Sähkö Oy

Markku Räsänen

”Ilman Keukea monta tärkeää asiaa olisi mennyt ohi, hakemukset olisi jäänyt tekemättä ja avustukset saamatta. Olen enemmän kuin kiitollinen saamastani avusta.”

Työntekijän palkkaaminen iso juttu

Markku Räsänen perusti HLSP Sähkö Oy:n nähdessään markkinaraon kaukolämpöverkkojen sähköistyksissä. Yrityksen perustamisvaiheen kaikki mahdolliset starttirahat ja perustamisen liittyvät tuet menivät Räsäsen mukaan totaalisesti ohi, mutta onneksi hän keksi myöhemmin tarttua Keuken neuvontapalveluihin.

”Huomasin Nurmijärven kunnalta tulleessa yrittäjien infopaketissa mainoksen Keuken palveluista. Soitin ja varasin ajan, ja se oli kyllä todella hyvä juttu.”

HLSP Sähkö Oy sai maaseudun toimintaryhmä EMO ry:n kautta avustusta kahdeksi vuodeksi ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Samalla yrityksen kanssa käytiin läpi liiketoimintasuunnitelmaa ja muita rahoituskuvioita.

”Keukelle täytyy antaa suuri kiitos. Minulta olisi jäänyt ilman asiantuntevaa apua monta asiaa huomaamatta. Esimerkiksi tukihakemuksia en olisi osannut itse laatia, enkä olisi EMO ry:ltä tukea osannut edes hakea.”

Hyvät mahdollisuudet kasvaa

HLSP Sähkö toimii hyvin kapealla sektorilla, kaukolämpöverkkojen sähkötyöt vaativat eritysosaamista.

”Kaukolämpöverkkojen kohdalla ei ole juuri enää kasvuvaraa. Työt sillä saralla ovat vähenemään päin. Siksi olemmekin siirtymässä perussähköurakoinnin pariin. Siellä tietenkin riittää eri tavalla kilpailua, mutta myös töitä on samassa suhteessa enemmän.”

”Jos hyvin käy, kohta pääsen tekemään lisää rekrytointeja.”

Näin Keuke neuvoi

”Ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen saatu tuki on aloittavalle yrittäjälle hyvin tuntuva, se on kuitenkin puolet bruttopalkasta ilman sosiaalikuluja. Jos ja kun yritys tästä kasvaa, tiedän jo valmiiksi, että laiteinvestointeihin on mahdollista saada tukea.”

Toimitusjohtaja Markku Räsänen, HLSP Sähkö Oy, Nurmijärvi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori