MINULLA OLI OLLUT LAAJENTAMINEN AJATUKSISSA JO PITKÄÄN. KEUKEN AVULLA SIITÄ TULI TOTTA.

Yrittäjä Stefan Borg, Sipoon Kukka- ja Hautauspalvelu P. Borg & Co Oy, Sipoo

Laajentumishaaveista  totta

Sipoon Kukka- ja Hautauspalvelu P. Borg & Co Oy on toisen polven täyden palvelun talo, jossa hoidetaan asiakkaan toiveiden mukaan kaikki hautaukseen ja muistotilaisuuteen liittyvät palvelut. Toiminnan laajentaminen nykyisellä paikkakunnalla ei ollut mahdollista, mutta ajatus toisen liikkeen avaamisesta Porvooseen oli kytenyt pitkään.

”Meillä kävi asiakkaita aika paljon Porvoosta. Sitä kautta tuli aina viestiä, että Porvooseen pitäisi myös saada meidän kaltainen toimija. Monen mutkan ja käännöksen kautta sopiva tila liikkeelle löytyikin.”

”Keukesta oli paljon apua kun laskimme ja mietimme erilaisia rahoitusvaihtoehtoja laajentamiselle. Uuden liikkeen avaamiseen tarvittiin jonkin verran pääomaa, jota saatiin Finnveralta. Keuken asiantuntijalta sain apua laskelmien lisäksi lainahakemuksen ja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.”

Tämäkin ala muuttuu

Kolmenkymmenen vuoden aikana myös hautauspalveluala on muuttunut.

”Ala on toki konservatiivinen ja aggressiivisen markkinoinnin tekeminen ei ole mahdollista. Olemme kuitenkin yrittäneet uudistaa koko ajan palveluita ja pysyä muun maailman muutoksessa mukana. Tärkeää on myös tarjota mahdollisimman monipuolisia palveluja ja tehdä hyvällä palvelulla asiat omaisille mahdollisimman helpoksi.”

Hautauspalveluissa pitkät siirtomatkat ovat vähentyneet. Vainajia ei enää haeta kotiseudulleen viimeiseen lepoon, kun uudet sukupolvet ovat juurtuneet uusille paikkakunnille.

”Alan suuria muutoksia on myös tuhkausten lisääntyminen. Uurnavalikoima kasvaa koko ajan ja myös arkkuihin tarvitaan uudenlaisia vaihtoehtoja. Minulla on päässä paljon ideoita ja kaikenlaisia ajatuksia. On hyvä, että on joku jolle niistä kertoa ja jolta saan tukea ajatuksilleni. Ettei turhaan mene ihan metsään.”

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Aivan aluksi laskimme laajentamisen mahdollisuuksia ja tutkimme markkinoita nykyisellä paikkakunnallamme. Koska se tie näytti tyhjältä, lähdimme miettimään laajentumista toiselle paikkakunnalle. Keuken kanssa teimme uudelle liikkeelle liiketoimintasuunnitelman, laskelmia ja rahoitushakemukset.”


OLEMME SAANEET TODELLA RAHANARVOISIA NEUVOJA KEUKESTA. JA VIELÄ TÄRKEÄMPÄNÄ PIDÄMME SITÄ, ETTÄ OLEMME VOINEET KESKUSTELLA JONKUN KOKENEEMMAN KANSSA.

Yrittäjät Miina ja Mika Aalto, Sipoon Autovaraosa Oy, Sipoo

Onnellinen asiakas, onnellinen yrittäjä

Sipoolainen aviopari Miina ja Mika Aalto saivat idean tyhjästä liiketilasta. ”Perustetaan yritys!” Nyt entisessä tyhjässä liiketilassa on menestyvä autovaraosaliike ja kylkeen on kasvanut myös autokorjaamo.

”Kyllä yrityksen perustaminen alkoi todellakin tyhjästä liiketilasta. Mietimme, mitä täältä Sipoosta puuttuu ja varaosaliikettä täällä ei silloin ollut.”

”Mikalla oli kokemusta korjaamotoiminnasta, joten aivan uudelle alalle emme kuitenkaan lähteneet. Jotain olemme ilmeisesti tehneet oikein, sillä olemme voineet tasaisesti kasvattaa korjaamon resursseja.”

Yritys työllisti aluksi vain omistajapariskunnan. Nyt palveluksessa on seitsemän muuta.

Sipoon Autovaraosassa osataan ajatella asioita siitä tärkeimmästä eli asiakkaan näkökulmasta. Muun muassa naisasiakkaiden määrä korjaamolla on jatkuvassa kasvussa.

Rahanarvoisia neuvoja

”Meillä ei ollut aikaisemmin mitään kokemusta yrittämisestä. Ensimmäiset vuodet yritimme ja opimme niin kuin suurin osa varmaankin eli kantapään kautta. Siksi lähdimme oikein avoimin mielin mukaan hautomoon ja onneksi lähdimme.”

Tapaamisia Keuken asiantuntijoiden kanssa on ollut koko kahden vuoden ajan säännöllisesti.

”En osaa tarkkaan sanoa, mitkä neuvot ovat olleet niitä kullanarvoisimpia. Olen tyytyväinen, että olemme yhdessä pohtineet kannattavuutta ja perehtyneet hyvin talousasioihin. Siinä asiassa koin saaneeni todellisen valaistumisen.”

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Keukesta otettiin yhteyttä ja kysyttiin olisiko tarvetta heidän palveluilleen. Koska meillä ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittämisestä, otimme avomielin avun vastaan. Olemme yhdessä pohtineet kannattavuutta ja perehtyneet talousasioihin.”


KUN TAPAAMME UUSIA YRITTÄJIÄ, SUOSITTELEMME HEILLE AINA KEUKEN PALVELUJA. NIIN TYYTYVÄISIÄ OLEMME.

Yrittäjät Mika ja Kristiina Vanhanen, Uudenmaan LVI-asennus, Sipoo

Pikku hiljaa koko perheen yritykseksi

Sipoolainen Mika Vanhanen kyllästyi tehdastyöhön ja kouluttautui oppisopimuksella lvi-asentajaksi. Pian oma yritys alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Vuonna 2009 perustetussa yrityksessä työskentelee nyt melkein koko perhe, sillä Vanhasen vaimo Kristiina hoitaa yrityksen talousasioita oman työnsä ohessa, yksi poika vastaa myymälästä ja toinen poika työskentelee kiireapuna.

”Työntekijöihin liittyvät asiat ovat olleet niitä työllistävimpiä ja eniten harmaita hiuksia aiheuttavia koko yrittämisessä. On iso päätös palkata joku ja toisaalta on todella vaikeaa saada hyviä, ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä.”

Uudenmaan LVI-asennuksessa työskentelee oman perheen lisäksi yksi ulkopuolinen työntekijä. Töitä olisi isommallekin porukalle.

”Olemme moneen kertaan laskeneet Keukenkin kanssa kannattavuutta ja sitä kannattaako palkata ja mitä työntekijän pitäisi tuottaa, jotta se olisi kannattavaa. Nämä eivät ole ihan yksinkertaisia asioita.”

Myymälä tuo uskottavuutta

Vanhaset pyörittivät yritystä ensin omasta kodista käsin. Sitten raja tuli vastaan, kun koti alkoi muistuttaa enemmän konttoria ja varastotilakin kävi ahtaaksi.

”Avasimme myymälän ja konttorin Helsinkiin, sillä pääkaupunkiseudulla on suurin osa asiakkaistakin. Myymälä toi ihan uudella tavalla uskottavuutta koko touhuun. Asiakkaat kysyvät mielellään asioista kasvotusten.”

Uudenmaan LVI-asennuksen asiakkaista suurin osa on yksittäisiä kuluttajia, jotka tarvitsevat huoltopalveluja, saneerausta tai urakointia omakotitaloon.

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Olemme saaneet Keukesta inhimillistä tukea ja kontakteja. Tärkeitä asioita on ollut kannattavuuden laskeminen ja kasvuvalmennuskoulutuksesta saatu monipuolinen tieto ja verkostot. Keukelta saimme myös tärkeää tietoa työntekijöihin liittyvissä asioissa.” 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

26.01.2022
klo 08:30

KUTSU: keuken aamukoulu- Tuloksellinen markkinointi huutaa sisältöä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor