Sisältöön »
 

Sipoo

Sipoon lammas - ravintola tila

Sipoon lammas - Ravintola Tila sai buustia someviestintään Keuken opastuksella.


N'avetta

Sipoolainen N'avetta sai Keukelta apua elintärkeiden tukien hakemiseen.


Sipoon Kukka- ja Hautauspalvelu P. Borg & Co Oy

Stefan Borg

”Minulla oli ollut laajentaminen ajatuksissa jo pitkään. Keuken avulla siitä tuli totta.”

Laajentumishaaveista totta

Sipoon Kukka- ja Hautauspalvelu P. Borg & Co Oy on toisen polven täyden palvelun talo, jossa hoidetaan asiakkaan toiveiden mukaan kaikki hautaukseen ja muistotilaisuuteen liittyvät palvelut. Toiminnan laajentaminen nykyisellä paikkakunnalla ei ollut mahdollista, mutta ajatus toisen liikkeen avaamisesta Porvooseen oli kytenyt pitkään.

”Meillä kävi asiakkaita aika paljon Porvoosta. Sitä kautta tuli aina viestiä, että Porvooseen pitäisi myös saada meidän kaltainen toimija. Monen mutkan ja käännöksen kautta sopiva tila liikkeelle löytyikin.”

”Keukesta oli paljon apua kun laskimme ja mietimme erilaisia rahoitusvaihtoehtoja laajentamiselle. Uuden liikkeen avaamiseen tarvittiin jonkin verran pääomaa, jota saatiin Finnveralta. Keuken asiantuntijalta sain apua laskelmien lisäksi lainahakemuksen ja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen.”

Tämäkin ala muuttuu

Kolmenkymmenen vuoden aikana myös hautauspalveluala on muuttunut.

”Ala on toki konservatiivinen ja aggressiivisen markkinoinnin tekeminen ei ole mahdollista. Olemme kuitenkin yrittäneet uudistaa koko ajan palveluita ja pysyä muun maailman muutoksessa mukana. Tärkeää on myös tarjota mahdollisimman monipuolisia palveluja ja tehdä hyvällä palvelulla asiat omaisille mahdollisimman helpoksi.”

Hautauspalveluissa pitkät siirtomatkat ovat vähentyneet. Vainajia ei enää haeta kotiseudulleen viimeiseen lepoon, kun uudet sukupolvet ovat juurtuneet uusille paikkakunnille.

”Alan suuria muutoksia on myös tuhkausten lisääntyminen. Uurnavalikoima kasvaa koko ajan ja myös arkkuihin tarvitaan uudenlaisia vaihtoehtoja. Minulla on päässä paljon ideoita ja kaikenlaisia ajatuksia. On hyvä, että on joku jolle niistä kertoa ja jolta saan tukea ajatuksilleni. Ettei turhaan mene ihan metsään.”

Näin Keuke neuvoi

”Aivan aluksi laskimme laajentamisen mahdollisuuksia ja tutkimme markkinoita nykyisellä paikkakunnallamme. Koska se tie näytti tyhjältä, lähdimme miettimään laajentumista toiselle paikkakunnalle. Keuken kanssa teimme uudelle liikkeelle liiketoimintasuunnitelman, laskelmia ja rahoitushakemukset.”

Yrittäjä Stefan Borg, Sipoon Kukka- ja Hautauspalvelu P. Borg & Co Oy, Sipoo


Sipoon Autovaraosa Oy

Miina ja Mika Aalto

”Olemme saaneet todella rahanarvoisia neuvoja Keukesta. Ja vielä tärkeämpänä pidämme sitä, että olemme voineet keskustella jonkun kokeneemman kanssa.”

Onnellinen asiakas, onnellinen yrittäjä

Sipoolainen aviopari Miina ja Mika Aalto saivat idean tyhjästä liiketilasta. ”Perustetaan yritys!” Nyt entisessä tyhjässä liiketilassa on menestyvä autovaraosaliike ja kylkeen on kasvanut myös autokorjaamo.

”Kyllä yrityksen perustaminen alkoi todellakin tyhjästä liiketilasta. Mietimme, mitä täältä Sipoosta puuttuu ja varaosaliikettä täällä ei silloin ollut.”

”Mikalla oli kokemusta korjaamotoiminnasta, joten aivan uudelle alalle emme kuitenkaan lähteneet. Jotain olemme ilmeisesti tehneet oikein, sillä olemme voineet tasaisesti kasvattaa korjaamon resursseja.”

Yritys työllisti aluksi vain omistajapariskunnan. Nyt palveluksessa on seitsemän muuta.

Sipoon Autovaraosassa osataan ajatella asioita siitä tärkeimmästä eli asiakkaan näkökulmasta. Muun muassa naisasiakkaiden määrä korjaamolla on jatkuvassa kasvussa.

Rahanarvoisia neuvoja

”Meillä ei ollut aikaisemmin mitään kokemusta yrittämisestä. Ensimmäiset vuodet yritimme ja opimme niin kuin suurin osa varmaankin eli kantapään kautta. Siksi lähdimme oikein avoimin mielin mukaan hautomoon ja onneksi lähdimme.”

Tapaamisia Keuken asiantuntijoiden kanssa on ollut koko kahden vuoden ajan säännöllisesti.

”En osaa tarkkaan sanoa, mitkä neuvot ovat olleet niitä kullanarvoisimpia. Olen tyytyväinen, että olemme yhdessä pohtineet kannattavuutta ja perehtyneet hyvin talousasioihin. Siinä asiassa koin saaneeni todellisen valaistumisen.”

Näin Keuke neuvoi

”Keukesta otettiin yhteyttä ja kysyttiin olisiko tarvetta heidän palveluilleen. Koska meillä ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittämisestä, otimme avomielin avun vastaan. Olemme yhdessä pohtineet kannattavuutta ja perehtyneet talousasioihin.”

Yrittäjät Miina ja Mika Aalto, Sipoon Autovaraosa Oy, Sipoo


Uudenmaan LVI-asennus

Mika ja Kristiina Vanhanen

”Kun tapaamme uusia yrittäjiä, suosittelemme heille aina Keuken palveluja. Niin tyytyväisiä olemme.”

Pikku hiljaa koko perheen yritykseksi

Sipoolainen Mika Vanhanen kyllästyi tehdastyöhön ja kouluttautui oppisopimuksella lvi-asentajaksi. Pian oma yritys alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Vuonna 2009 perustetussa yrityksessä työskentelee nyt melkein koko perhe, sillä Vanhasen vaimo Kristiina hoitaa yrityksen talousasioita oman työnsä ohessa, yksi poika vastaa myymälästä ja toinen poika työskentelee kiireapuna.

”Työntekijöihin liittyvät asiat ovat olleet niitä työllistävimpiä ja eniten harmaita hiuksia aiheuttavia koko yrittämisessä. On iso päätös palkata joku ja toisaalta on todella vaikeaa saada hyviä, ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä.”

Uudenmaan LVI-asennuksessa työskentelee oman perheen lisäksi yksi ulkopuolinen työntekijä. Töitä olisi isommallekin porukalle.

”Olemme moneen kertaan laskeneet Keukenkin kanssa kannattavuutta ja sitä kannattaako palkata ja mitä työntekijän pitäisi tuottaa, jotta se olisi kannattavaa. Nämä eivät ole ihan yksinkertaisia asioita.”

Myymälä tuo uskottavuutta

Vanhaset pyörittivät yritystä ensin omasta kodista käsin. Sitten raja tuli vastaan, kun koti alkoi muistuttaa enemmän konttoria ja varastotilakin kävi ahtaaksi.

”Avasimme myymälän ja konttorin Helsinkiin, sillä pääkaupunkiseudulla on suurin osa asiakkaistakin. Myymälä toi ihan uudella tavalla uskottavuutta koko touhuun. Asiakkaat kysyvät mielellään asioista kasvotusten.”

Uudenmaan LVI-asennuksen asiakkaista suurin osa on yksittäisiä kuluttajia, jotka tarvitsevat huoltopalveluja, saneerausta tai urakointia omakotitaloon.

Näin Keuke neuvoi

”Olemme saaneet Keukesta inhimillistä tukea ja kontakteja. Tärkeitä asioita on ollut kannattavuuden laskeminen ja kasvuvalmennuskoulutuksesta saatu monipuolinen tieto ja verkostot. Keukelta saimme myös tärkeää tietoa työntekijöihin liittyvissä asioissa.”

Yrittäjät Mika ja Kristiina Vanhanen, Uudenmaan LVI-asennus, Sipoo

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

06.06.2024
klo 16:30

Kutsu: Keuken ja Uudenmaan Yrittäjien Mega-Yritystreffit Tuusulassa 6.6.

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori