KEUKE TEKI OMISTAJANVAIHDOKSESSA MINUN ASIANI HYVIN HELPOKSI. SUOSITTELEN!

Yrittäjä Jaakko Ruuhiala, EK-Kaide Oy, Tuusula

Omistajanvaihdos ihan  putkeen

Tuusulalaisessa EK-Kaide Oy:ssa tehtiin omistajanvaihdos, joka toteutettiin liiketoimintakauppana. EK-Kaide tekee metalli- ja teräsrakenteita, kuten kaiteita, käsijohteita, alapohjan tuuletusputkia ja muita tilaustöitä piirustusten mukaisesti.

Nykyinen omistaja Jaakko Ruuhiala oli ollut yrityksessä töissä 10 vuotta ja tiesi hyvin, mitä oli ostamassa. Keuke oli mukana neuvomassa sekä ostajaa että myyjää.

”EK-Kaiteen entinen omistaja oli ollut Keuken kanssa tekemisissä aikaisemmin ja hän tiesi, että sieltä saa myös omistajanvaihdosasiaan neuvontaa.”

”Minä koin kaupan helpoksi. Kaikki meni sujuvasti, myös hinnanmääritys oli molempien osapuolien mielestä oikea. Koko prosessi kesti puoli vuotta. Vaikka lopussa meinasi tulla vähän kiire, niin homma saatiin maaliin suunnitellusti.”

Kaikki samassa  paketissa

EK-Kaiteen uuden omistajan mielestä omistajanvaihdokseen liittyvässä neuvonnassa parasta oli sen kokonaisvaltaisuus. Keuken kautta löytyivät kaikki tarpeelliset tahot ja asiantuntijat.

”Keuken verkoston kautta sain Uusyrityskeskuksen uuden yrityksen perustamiseen liittyvät palvelut, TE-keskuksen palvelut ja myös kontaktit rahoittajiin. Finnvera saatiin mukaan takaamaan laina. Keuke teki koko projektissa minun osuuteni ja työni todella helpoksi. Mielelläni suosittelen Keuken palveluja kaikille.”

Uudella yrittäjällä muhii päässä kaikenlaisia uusia ajatuksia ja ideoita, mutta toistaiseksi on aika keskittyä perusbisnekseen ylläpitämiseen.

”Nyt pidetään markkinat hallussa ja puretaan velkaa pois. Meillä on pääkaupunkiseudulla hyvät markkinat, joten kauheasti ei kannata lähteä hajottamaan palettia.”

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Keuken omistajavaihdospalvelun kautta myyjä ja ostaja saivat neuvoja ja opastusta. Keuken verkostojen kautta löytyivät myös kaikki muut omistajanvaihdokseen ja liiketoimintakauppaan liittyvät asiantuntijat ja kontaktit.”


OLEMME SAANEET KEUKELTA HYVÄÄ KRIITTISTÄ PALAUTETTA, MIKÄ ON AUTTANUT MEITÄ
VIENTI- JA MARKKINOINTI-PROJEKTEISSAMME.

Toimitusjohtaja Vesa Samela, Alupro Oy, Tuusula

Asiakaslähtöisesti vientiin

Tuusulalainen Alupro Oy on keskittynyt alumiinisten julkisivuratkaisujen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Alupron tavoitteena on kansainvälistyä ja kasvattaa myyntiä viennin avulla.

”Viemme tällä hetkellä tuotteitamme lähinnä Saksaan. Vähän menee myös Kiinaan ja Ruotsiin. Venäjälle olemme perustaneet oman myyntikonttorin ja ensi vuonna aloitamme Pietarissa myös oman tuotannon. Tavoitteenamme on nousta alan johtavaksi toimijaksi myös lähialueilla.”

Viennin edistämisessä Alupro on hyödyntänyt Keuken asiantuntijapalveluja. Keuke on järjestänyt luentoja ja tapaamisia myös muiden alan asiantuntijoiden, kuten Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kanssa.

”Valtavan hienoa, että on tällainen asiantuntijapalvelu olemassa. Keukella on valtavasti myös omaa venäjänkaupan tuntemusta ja osaamista jaettavanaan. Kaikkien Venäjälle suuntaavien yritysten on turha pudota samoihin sudenkuoppiin.”

Palvelua ja valmiita tuotteita

Alupro työllistää 41 henkeä, joista 13 on suunnittelijoita.  Suurin osa Alupron myymistä tuotteista suunnitellaankin varta vasten asiakkaiden tarpeeseen. Asiakkaina ovat rakennusliikkeet ja arkkitehdit.

”Aiomme keskittyä entistä kokonaisvaltaisempaa palveluun julkisivurakentamisessa tarjoamalla asiakkaille palveluja suunnittelusta projektinhallintaan ja asennustyöhön. Viennissä panostamme valmiisiin tuotteisiin. Olemme aloittaneet muun muassa kattoturvatuotteiden tuotannon, mikä on tarkoitettu nimenomaan ulkomaiden markkinoille. ”

Alupron alumiinisäleiköt ovat energiaa ja ympäristöä säästäviä ja ovatkin siksi erityisesti vihreästi ajattelevien arkkitehtien ja yritysten mieleen. Säleikköjen avulla voidaan vähentää jäähdytyksen tarvetta rakennuksissa ja toisaalta säleiköt ottavat auringonlämmön talteen. Pitkäikäiset säleiköt voidaan myös kierrättää.

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Olemme käyneet Keuken asiantuntijoiden kanssa todella hienoja ja antoisia keskusteluja. Saamamme apu on ollut ohjausta ja konsultointia. Olemme saaneet myös tärkeitä neuvoja koskien esimeriksi Venäjän kauppaa. Keuken markkinointiklinikalta saimme objektiivista näkemystä asiakaslähtöiseen markkinointiin, insinööri kun yleensä markkinoi vain toiselle insinöörille.”


KEUKEN KOULUTUKSET JA VALMENNUKSET AUTTAVAT YRITTÄJÄÄ PYSYMÄÄN BISNEKSESSÄ HEREILLÄ.

Toimitusjohtaja Martti Tulimaa, Oy Tritmar Ldt, Tuusula

Mereltä maalle

Erikoisosaaminen on useasti yrityksen perusliikeidea, mutta kapealle sektorille erikoistuminen voi olla myös uhka. Tuusulalainen laivojen keittiöiden suunnitteluun, valmistuttamiseen ja myyntiin erikoistunut Tritmar Oy ei ole jäänyt paikoilleen, vaan hakenut erikoisosaamiselleen enemmän markkinoita. Apua tuotekehitykseen yritys on hakenut Keukelta.

”Meillä oli muun muassa kylmälaitteita koskeva tuotekehitysprojekti, jossa Keuke auttoi rahoituksen ja tukien hakemisessa. Siinä projektissa tosin kävi niin, että saimme tilauksia ennen kuin varsinainen projekti lähti käyntiin.”

”Olemme miettineet Keuken asiantuntijoiden kanssa myös tuotesuojausasioita. Olen osallistunut ahkerasti Keuken järjestämiin koulutuksiin ja valmennuksiin, sillä se on mielestäni hyvä tapa pysyä bisneksessä hereillä. ”

Uusia väyliä 

Laivanrakennusteollisuudessa on ollut viime vuosina hiljaista. Tritmar ei ole jäänyt paikoilleen odottamaan, vaan yrityksessä on etsitty aktiivisesti uusia väyliä omalle ammattitaidolle ja osaamiselle.

”Uusi avaus on julkisella ja kunnallisella puolella. Siellä suurkeittiöiltä odotetaan enemmän ja enemmän uudenlaista tehokkuutta. Ja meiltähän löytyy osaamista juuri tällaisten keittiöiden suunnittelusta.”

”Osallistuimme hiljattain Keuken järjestämään koulutukseen julkisista hankinnoista ja kilpailutuksesta. Se oli tärkeää tietoa uuden aluevaltauksemme kannalta.”

  • NÄIN KEUKE NEUVOI

”Kaikki Keuken tapahtumat ja tapaamiset ovat olleet hyviä sparraustilanteita. Yrittäjälle tekee hyvää irrottautua omista ajatuksistaan ja vaihtaa niitä ammattilaisten kanssa. Ja mitä rahoituksen ja tukien hakemiseen tulee, niin niistä kiemuroista ei yrittäjä yksinään selviä.” 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

26.01.2022
klo 08:30

KUTSU: keuken aamukoulu- Tuloksellinen markkinointi huutaa sisältöä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor