Sisältöön »
 

CEGO Kiertotalous

CEGO (Circular Economy Goes East and West) -kiertotaloushankkeen tavoitteena on edistää Uudenmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä kestävällä tavalla nopeuttamalla kiertotalouden liiketoimintapotentiaalien toteutumista hankkeen toiminta-alueella. Kiertotalous pyrkii lähtökohtaisesti ekologisesti kestävämpään tuotantoon ja materiaalien arvoa säilyttävään kiertoon, mikä tuo samalla taloudellista hyötyä yrityksille. Hankkeen alueelliset toteutukset tukevat myös paikallisen elinkeinorakenteen kehittymistä ja tätä kautta alueellista elinvoimaisuutta ja hyvinvointia.

Keuken osalta hankkeen kohderyhmänä ovat korjausrakentamisen eri osa-alueilla toimivat yritykset. Niiden kanssa käydään läpi nykyisen toiminnan kehittämismahdollisuuksia sekä etsitään uusia liiketoiminta-alueita kiertotalouden eri teemoissa. Hankkeessa laadittavien yrityskohtaisten kehittämissuunnitelmien ja asiantuntijasparrauksen avulla uudet toimintatavat ja hyvät käytännöt jalkautuvat yrityksiin konkreettisiksi teoiksi. Hankkeen tuloksena rakennusalan yritysten osaaminen ja tietoisuus kiertotalouden huomioimisessa korjausrakentamisen eri vaiheissa vahvistuu. Yritykset saavat kilpailuetua ja säästöjä paremmista toimintatavoista sekä kyvykkyyttä vastata myös rakentamisen tulevaisuuden vaatimuksiin. Hankkeen aikana syntyy myös yritysverkostoja, uudenlaisia yhteistyömalleja ja kumppanuuksia alan toimijoiden välillä. Näitä yhteistyösuhteita hyödyntämällä yrityksillä on mahdollisuus tehdä entistä kestävämpää bisnestä.

Hankkeen toteuttajina toimivat Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke, Posintra Oy (Itä-Uusimaa), Novago Yrityskehitys Oy (Länsi-Uusimaa) ja koordinaattorina Laurea-ammattikorkeakoulu. Kukin kehitysyhtiö kehittää fokusalueensa mukaista kiertotalouden osa-aluetta. Keuke edistää korjausrakentamisen, Posintra maa ainesten ja Novago muovituotteiden kiertotaloutta. Laurea integroi kaiken yhtenäiseksi kokonaisuudeksi sekä levittää syntyneitä hyviä käytäntöjä.

Hankkeen päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto EAKR. Hankkeen toteutusaika on 1.6.2021-31.8.2023. REACT-EU -hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 Uudenmaan liitto

 

keuke-henkilosto-08-miia.jpg

Yrityskehittäjä

MIIA-MARI KOSKINEN

050 368 4147
miia-mari.koskinen(at)keuke.fi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori