Innehåll »
 

Nurmijärvi

Deniss Ceylan Oy

Sami Koivuniemi

”Keuke var en stor hjälp när vi ansökte om investeringsstöd. Jag hade inte på något sätt klarat det utan experthjälp.”

Tillväxt med inhemsk kebab

I Ilvesvuori i Nurmijärvi görs ungefär en fjärdedel av allt kebabkött som äts i Finland. Deniss Ceylan Oy kämpar om marknadsandelar med inhemska varor och hög kvalitet. Nu ska företaget ta ett stort steg framåt, vilket innebär investeringar på tre miljoner, nya produktinnovationer och större marknader.

Deniss Ceylan Oy producerar årligen omkring två miljoner kilo kebabkött i sina produktionsutrymmen på 600 kvadratmeter. I och med den nya tillbyggnaden utökas produktionsutrymmena till 900 kvadratmeter. Med investeringarna strävar företaget till en fördubbling av omsättningen under de kommande fem åren.

”Det här är vår kontring till exporterat kött. I och med utbyggnaden av produktionsutrymmena får vi mera kapacitet för tillverkning och transport av kebab på spett, men samtidigt tar vi helt nya produkter på marknaden. Med de här nya produkterna i åtanke ska vi investera också i nya mångsidiga apparater.”

Stöd för investeringen

Deniss Ceylan Oy har fått investeringsstöd för sitt projekt från Fasta Finlands landsbygds utvecklingsprogram som administreras av NTM-centralen. Det är till för att främja en lönsam företagsverksamhet som skapar jobb på landsbygdsområdet och ska utveckla jordbruket och landsbygden.

”Keuke var en stor hjälp när vi ansökte om investeringsstöd. Vi var dessutom tvungna att göra ansökan med ett tajt schema, jag hade inte på något sätt klarat det utan experthjälp. ”

”Fram till nu har vi vuxit på att kunderna vill ha våra produkter och beställer dem. Med de nya produkterna måste vi fundera lite på hur vi ska marknadsföra dem.”

”Jag är glad att jag tog kontakt. Jag har fått bra och vänlig service. Också i fortsättningen kommer det helt säkert finnas behov av goda råd och idéer. Det är bra bara sommaren kommer och byggnadsarbetena börjar, efter det måste vi börja kartlägga nya marknader.”

Så var Keuke som rådgivare

”Keuke hjälpte oss med att ansöka om investeringsstöd och med sparringen för nya marknadserövringar.”

Verkställande direktör Sami Koivuniemi Deniss Ceylan Oy, Nurmijärvi


Kerapuu Oy

Tarja och Kauko Ranta

”Under företagets första etapp gjorde vi med Keuke en kassaflödesvärdering. Den har hållits vid liv och är ett av företagets viktigaste verktyg.”

Tydligare produkter för rätt målgrupp

Kerapuu är en träsmidesaffär i Nurmijärvi som gör specialtillverkade möbler på beställning. Kunderna är till största delen företag: byggföretag, byggherrar, fastighetsägare.

”År 2008 köpte vi maskinbasen i en gammal träsmidesbutik. Verkstaden hittade vi lite av misstag på vår egen tomt när vi samtidigt skulle bygga ett lite större garage.”

På Kerapuu jobbar makarna Tarja och Kauko Ranta. Kauko sköter själva snickeriarbetet och Tarja övriga uppgifter. Dessutom ger Tarja Ranta arbetshandledning med bifirman Varavoimala.

”Här finns utmaningarna och möjligheterna med två helt olika företag. Vi har med Keuke nu senast funderat på Kerapuus marknadsföring och produktifieringen av Varavoimalas tjänster till lättköpta paket.”

Man behöver inte alltid lära sig av misstag

Tarja Ranta på Kerapuu är glad att hon fick höra om Keukes tjänster.

”Jag hittade Keuke nästan genast när företaget hade grundats. Jag deltog i Nyföretagarcentralens utbildning där också Keukes tjänster togs upp. En av de första sakerna vi gjorde var kassaflödesvärderingen för Kerapuu. Den har hållits vid liv och är ett av företagets viktigaste verktyg.”

”Det första året gick via lärdomar och misstag. Som tur vet jag nu att det finns någon som man kan fråga. Själv är man ofta också blind för sina egna saker. Till exempel var Kerapuus webbplats ursprungligen främst designad för privatkunder, som dock endast utgör 30 procent av våra kunder. När vi funderade på saken tillsammans med Keuke, fann vi ett bättre sätt att tala till rätt målgrupper.”

Så var Keuke som rådgivare

”Vi har tillsammans med Keuke funderat kring marknadsföring och produktifiering. Jag har också deltagit i Keukes utbildningar, såsom coachningen ”myyvä yritys” (ett säljande företag), som hjälpte mig enormt med att klarlägga och utveckla verksamheten. Jag gillar Keukes stil att komma till företagaren, också av mina kollegor har jag bara hört bra saker.”

Företagarna Tarja och Kauko Ranta, Kerapuu Oy, Nurmijärvi


HLSP Sähkö Oy

Markku Räsänen

”Utan Keuke hade många saker gått förbi, ansökningarna hade förblivit ogjorda och vi hade blivit utan bidrag. Jag är mer än tacksam för den hjälp jag fått.”

Att anställa är en stor sak

Markku Räsänen grundade HLSP Electric Oy när han såg en lucka i marknaden för elektrifiering av fjärrvärmenät. Under företagets startfas gick Räsänen miste om alla möjliga startbidrag och stöd för företagsetablering, men lyckligtvis kom han senare på att använda sig av Keukes rådgivningstjänster.

”Jag såg Keukes reklam i ett infopaket för företagare i Nurmijärvi. Jag ringde och bokade en tid, och det var nog väldigt bra att jag gjorde det.”

HLSP Sähkö Oy fick via landsbygdens verksamhetsgrupp EMO ry bidrag i två år för att anställa sin första arbetstagare. Samtidigt gick man med företaget igenom affärsplanen och andra finansieringar.

”Jag måste ge Keuke ett stort tack. Många saker hade gått mig förbi om jag inte hade fått professionell hjälp. Till exempel stödansökningar hade jag inte kunnat göra själv och hade inte kunnat ansöka om stöd från EMO ry överhuvudtaget.”

Goda möjligheter att växa

HLSP Sähkö verkar inom en mycket smal sektor, elarbeten med fjärrvärmenät kräver specialkunnande.

”När det gäller fjärrvärmenät finns det nästan inget utrymme för tillväxt. Arbetet inom den sektorn håller på att minska. Därför håller vi på att övergå till arbeten med grundel. Där finns det förstås konkurrens på ett annat sätt, men det finns också mera arbete proportionellt sett.”

”Om allt går bra kan jag snart göra fler rekryteringar.”

Så var Keuke som rådgivare

”Stödet vi fick för att anställa den första arbetstagaren var kännbart för en nyföretagare, det är hälften av bruttolönen utan sociala kostnader. Om och när företaget växer vet jag redan att det är möjligt att få stöd för utrustningsinvesteringar.”

Verkställande direktör Markku Räsänen, HLSP Sähkö Oy, Nurmijärvi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen