Innehåll »
 

Balanssi

Tillväxttjänsten Balanssi riktar sig till företag som vill utveckla ansvarsfullheten i sin verksamhet ur ett helhetsperspektiv. I dag är de flesta företag medvetna om att ansvarsfullhet ska vara en del av affärsverksamheten. Vissa företag har ändå svårt att urskilja vilka ansvarsaspekter som är viktigast för verksamheten och som ger en riktning för vilka saker företaget ska utveckla. 

Det här försöker tillväxttjänsten Balanssi råda bot på genom att hjälpa företagen att integrera ansvarsfullhet i affärsverksamheten. Det betyder att företagen utöver miljöansvar och socialt ansvar prioriterar att utveckla också det ekonomiska ansvaret. Med andra ord ska företaget ha förmåga att uppfylla sina ekonomiska skyldigheter, växa lönsamt och generera rörelsevinst. 

Huvudmålet med ansvarsarbetet är givetvis att minska de negativa effekterna som företagets verksamhet har på den sociala och ekologiska miljön. Det åstadkommer man främst genom att minska företagens klimatavtryck med hjälp av åtgärder som minskar utsläppen och förbättrar energieffektiviteten. Åtgärderna ska stå i proportion till företagets affärsmål och tillbudsstående resurser. När ett företag handlar ansvarsfullt kan det i bästa fall uppnå konkurrensfördelar. Men det är också viktigt att företaget tar hänsyn till de hela tiden striktare kraven på ansvarsfullhet för att kunna bevara sin konkurrenskraft.

Inom tillväxttjänsten Balanssi genomförs tillsammans med företaget som deltar 6–8 företagsspecifika workshoppar som skräddarsys kring företagets teman för ansvarsfullhet. I tjänsten ingår också två workshoppar med temat ansvarsfullhet som utförs tillsammans med företagsgruppen.

Balanssi genomförs i två utvecklingscykler. I vardera omgången deltar 7–10 företag som vill satsa på att utveckla sina ansvarsfrågor. Den första omgången inleddes i mars 2024 och företagen kan anmäla sig till den under våren 2024. Den andra omgången börjar våren 2025 och fortsätter ända till november 2026. Tjänsten Balanssi är gratis för företagen som deltar. 

Keuke genomför Balanssi-projektet i samarbete med utvecklingsbolaget Posintra Oy. Huvudfinansiär för Balanssi-projektet är Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF). Projektet genomförs 1.1.2024-30.11.2026.

 

matti-korhonen-nelio.jpg

Företagsutvecklare

Matti Korhonen

050 537 0179
matti.korhonen(at)keuke.fi

 

keuke-henkilosto-08.jpg

Företagsutvecklare

Miia-Mari Koskinen

050 368 4147
miia-mari.koskinen(at)keuke.fi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen