Innehåll »
 

CEGO Cirkulär ekonomi

Syftet med projektet CEGO (Circular Economy Goes East and West) är att främja Nylands livskraft och konkurrenskraft på ett hållbart sätt genom att sätta fart på genomförandet av den cirkulära ekonomins affärsverksamhetspotentialer inom projektets verksamhetsområde. I princip strävar den cirkulära ekonomin efter ekologiskt hållbar produktion samt cirkulation som bevarar materialens värde, vilket även innebär ekonomisk vinst för många företag. Om projektet genomförs i olika regioner är det även nyttigt för utvecklingen av lokal näringsstruktur och därigenom regional livskraft och välstånd.

För Keukes del är projektets målgrupp de företag som arbetar inom de olika sektorerna av renovering och sanering. Med dem genomgår man den nuvarande verksamhetens utvecklingsmöjligheter samt söker nya affärsverksamhetsområden inom cirkulär ekonomi. Med hjälp av detaljerade utvecklingsplaner som görs upp i samband med projektet samt expertsparring blir nya arbetsformer och god praxis konkreta handlingar hos företagen. Ett resultat av projektet blir att byggnadsföretagens kunnande och medvetenhet om att beakta den cirkulära ekonomin i olika stadier av renovering stärks. Med bättre arbetsformer får företagen konkurrensfördelar och besparingar samt färdigheter att möta framtida krav inom byggbranschen. Under projektets gång bildas även företagsnätverk, nya samarbetsmodeller och partnerskap mellan branschens aktörer. Genom att tillgodogöra sig sådana samarbetsförhållanden har ett företag bättre möjligheter att göra hållbar business.

Projektet genomförs av Keuke (Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab), Posintra Oy (Östra Nyland) och Novago Företagsutveckling Ab (Västra Nyland), och koordineras av yrkeshögskolan Laurea. Varje utvecklingsbolag utvecklar en sektor av cirkulär ekonomi i enlighet med sitt fokusområde. Keuke främjar cirkulär ekonomi inom renovering, Posintra inom jordmaterial och Novago inom plastprodukter. Laurea integrerar det hela till en enhetlig helhet och delar ut de goda arbetsformer man kommer fram till.

Projektet finansieras främst av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF. Projektet ska genomföras mellan 1.6.2021 och 31.8.2023. Finansiering av REACT-EU-projekt hör till de åtgärder Europeiska unionen vidtagit på grund av covid-19-pandemin.

Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2022 Nylands förbund

 

keuke-henkilosto-08.jpg

Företagsutvecklare

Miia-Mari Koskinen

050 368 4147
miia-mari.koskinen(at)keuke.fi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen