Innehåll »
 

RECOIN

Huvudsyftet med RECOIN-projektet är att stärka förutsättningarna och beredskapen hos nyländska små och medelstora företag att växa och bli internationella genom att utveckla deras innovationsförmåga och kompetens, förbättra deras marknads-, framtids- och teknologikunskap samt utvidga deras kontaktnät. Detta ger företagen som deltar möjligheter att förnya produkter och tjänster utanför sin kärnverksamhet och hemmamarknad samt modet att bryta ny mark.

I RECOIN-projektet skapas en systematisk process för att stimulera innovationsverksamheten hos små och medelstora företag och därmed främja tillväxt och internationalisering genom att delge de små och medelstora nyländska företagen storföretagens (incitamentföretagens) marknadsförståelse och framtidskunnande, tillsammans med senaste forskningsdata. Företagens innovationsverksamhet förstärks genom en ökad medvetenhet om framtida teknologier och hjälp att identifiera europeiska tillväxt- och utvecklingsplattformar som kan bidra med ytterligare resurser för utvecklingsarbetet.

Under projektets gång muddrar man aktivt upp branschens små och medelstora företag, trappar upp deras innovationsverksamhet, stimulerar dem till tillväxt och internationalisering och strävar efter att avlägsna hinder för tillväxt. Genom att höra incitamentföretag samlar man in den senaste marknads- och framtidskunskapen, som preciseras genom forskarintervjuer. Med hjälp av brainstorming, innovationssessioner och hackaton förmedlas den senaste informationen på ett intressant och konkret sätt som stöd för tillväxt och internationalisering i små och medelstora företag i regionen jämte möjligheter till internationell finansiering.

Som ett resultat av projektet förbättras substans- och affärskompetensen hos de deltagande företagen. Smidigt skannings- och svärmintelligensarbete blir en bestående del av företagens strategiarbete. Företagen som deltar i projektet kartlägger och går in på nya affärsområden eller nya marknader. De innoverar nya eller förbättrade produkter, produktionsmetoder, teknologier eller tjänster. På längre sikt förbättras företagens förutsättningar att konkurrera på den internationella marknaden.

Huvudfinansiär för RECOIN-projektet är Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF. Projektets genomförandetid är 1.10.2019–31.12.2021.

Euroopan aluekehitysrahastoVipuvoimaa EU:lta 2014-2020Nylands förbund

 

keuke-henkilosto-051639578280.jpg

Chef för företagstjänster

Riitta Backman

050 305 6771
riitta.backman(at) keuke.fi

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen