Sisältöön »
 

Liiketoiminnan arviointi

Tiedätkö minne yrityksesi on menossa vai tuntuuko siltä, että harhailet sokeana pimeässä? Onko sinun yritykselläsi liiketoimintasuunnitelma ja strategia sen toteuttamiseen? Yrityksen tarkoitus, tavoitteet ja toiminta konkretisoituvat liiketoimintasuunnitelmassa, joten on tärkeää, että suunnitelmaa päivitetään säännöllisesti.

Lataa ilmainen yrityksen health check -opas tästä »

Miten me Keukessa autamme?

Me Keukessa autamme sinua kirkastamaan liiketoimintasuunnitelmasi ja autamme sinua löytämään punaisen langan kaikkien rönsyjen keskeltä. Se tapahtuu käymällä läpi seuraavat askeleet:

1. Miksi me olemme olemassa?

Muistatko vielä, miksi aikanaan ryhdyit yrittäjäksi? Muistatko mikä olikaan se varsinainen liikeidea? Vuosien varrella liikeidea on varmasti muuttunut, muokkaantunut ja ehkä jopa kokonaan vaihtunut. On kuitenkin enemmän kuin tärkeää välillä pysähtyä miettimään olemassaolon oikeutusta. Miksi tämä yritys on olemassa ja ketä varten? Mitkä ovat yrityksemme arvot? Mikä on meidän todellinen missiomme?

2. Mihin olemme menossa?

Kun tiedät yrityksen mission eli sen, miksi yritys on olemassa, on katsottava eteenpäin ja mietittävä, mihin yritys on matkalla. Siihen tarvitaan visio eli unelma. Visio on voi olla epämääräinenkin, mutta mitä tarkempi se on, sitä helpompi sitä kohti on mennä. Haluatko olla viiden vuoden päästä Suomen paras alallasi, uranuurtaja seudullasi tai ehkä maailman kolmanneksi suurin? Haluatteko kasvaa, lisätä kannattavuutta vai jotain muuta? Muista, että tavoitteita ja unelmia pitää olla. Paikallaan seisominen vie yritystä vain taaksepäin.

3. Miten sinne päästään?

Matka kohti visiota tapahtuu pienempien tavoitteiden kautta. Sitä varten on tehtävä sotasuunnitelma eli strategia. Strategiassa määritellään ne tavat ja konkreettiset valinnat, joiden avulla tavoitteisiin päästään. Kansainvälistyminen voi olla yksi valinta kasvulle, samoin yrityskaupat tai toiminta-alueen kasvattaminen. Pitää myös päättää, tekeekö kasvun täysin yksin vai alihankkijaverkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

4. Johda, sitouta ja tee

Visio ja strategia ovat koko yrityksen yhteinen juttu. Kukaan ei voi toteuttaa strategiaa yksin ja siksi strategian konkretisoiminen ja koko henkilöstön ottaminen mukaan sen toteuttamiseen on todella tärkeää. Jokaisen työntekijän täytyy tietää minne yritys on matkalla ja miksi. Strategian noudattaminen vaatii työtä, mutta se myös palkitsee. Kun strategiassa on selkeitä ja ymmärrettäviä tavoitteita, joita on helppo mitata, on vastuut myös helppo jakaa. Kehityskeskustelu on siihen hyvä paikka.

 

marianne-pysty.jpg

Yrityskehittäjä

MARIANNE AHVENRANTA

050 575 8228
marianne.ahvenranta(at)keuke.fi

 

matti-korhonen-nelio.jpg

Yrityskehittäjä

Matti Korhonen

050 537 0179
matti.korhonen(at)keuke.fi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori